Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

TikTok válcuje nový gastro trend, jedná se o dřevěné prkénko namazané máslem a ozdobené různými ingrediencemi. Mnozí ho nazývají „infarktem na prkénku“ | foto: https://www.tiktok.com/@lowcarbnormaAntiyoutuber.cz

Máslové prkénko trendem TikToku. Nechutné, to je na infarkt, čertí se lidé

TikTokem běží nový kulinářský trend, jde o prkénko namazané máslem a ozdobené různými ingrediencemi. Následně si lidé ulamují pečivo a máslo z prkénka jedí. Některým to přijde z hygienického hlediska nepřípustné a navíc velmi nezdravé, kvůli množství tuku.
  17:00

„Máslové prkénko“ je nejnovějším kulinářským výstřelkem na sociálních sítích, mnozí ho však považují za nehygienické a nezdravé. Tento pokrm se připravuje tak, že se na dřevěné prkénko namažou kopečky másla a ozdobí se omáčkami, kořením nebo ovocem. Návštěvníci večírku si poté hmotu nabírají kousky čerstvého chleba.

Hashtag #butterboard“ již nasbíral na TikToku přes 234 milionů zhlédnutí, mnohým se nicméně zvedá žaludek při představě, že by se s takovou delikatesou setkali na své příští oslavě nebo večírku.

„Prostě nevěřím lidem, že si nenamočí již okousaný chléb a přijde mi to nechutné,“ napsal jeden znepokojený divák pod videem vysvětlujícím tento fenomén. „Dřevěné prkénko = bakterie. Přidejte k tomu hosty, kteří si chleba namočí dvakrát, a máte tu pěkný bacilový festival,“ poznamenal další komentující.

Trend na TikToku nabírá na obrátkách a tvůrci tvrdí, že je to perfektní předkrm pro podzimní večeře, a vyzývají ostatní, aby ho připravili na svých večírcích a sešlostech. Jedno video s máslovým prkénkem, které zveřejnila tiktokerka jménem Kiki, se v aplikaci stalo extrémně virálním a má téměř osm milionů zhlédnutí. Kiki na prkénko navrší kilogramy másla a pak ho posype mořskou solí, křupavou šunkou, šalotkou a olivovým olejem s chilli.

Butter > #butterboard #butter

13. října 2022 v 14:36, příspěvek archivován: 13. října 2022 v 14:36

Kromě obav o hygienu probíhá v komentářích diskuse, zda tyto kalorické bomby nemohou způsobit vážné zdravotní problémy.

„Infarkt na prkénku,“ prohlásil jeden z odpůrců. „To už dnes nikdo neřeší hladinu cholesterolu“ dodává další.

Lidé prkénko různě modifikují, někteří máslo nahradili smetanovým sýrem, kozím sýrem nebo Nutellou. Propagátoři zdravé stravy, se proti máslovým prkénkům ostře ohradili, včetně kuchařky Kelly Scottové, která s humorem prohlásila, že by vytvořila petici proti tomuto trendu.

#greenscreenvideo sign my petition to stop butter boards #butterboard #food #cooking #foodtok #butterboards

13. října 2022 v 14:38, příspěvek archivován: 13. října 2022 v 14:38