Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Takhle mají podle nového trendu chodit ideálně všechny ženy. | foto: instagram.com

TikTok diktuje módní trendy. Teď nutí dívky chodit jenom v béžové

Sociální síť TikTok často určuje trendy, které ovlivňují jejich uživatele. Řada z nich míří primárně na ženy. Ovlivňují trendy v kosmetice, stravování, sportu, ale i oblékání. Právě na to cílí nový trend Vanilla Girl. Ženy mají nosit krémové oblečení a působit navenek slušně a čistě.
  10:05

Na TikToku se velmi často objevují trendy, které uchvátí tisíce, někdy stovky tisíc, lidí. Některé se týkají tanečků, některé stylů videa a některé třeba módy. Jedním z posledních aktuálních trendů je Vanilla girl. Hashtag s tímto názvem má už přes 500 milionů zhlédnutí. Je to trend, který cílí spíše na ženy.

Celý trend je založen na jednoduchém principu, a sice oblékat se především do krémové barvy a zároveň vyzývá, aby ženy působily jako jemné a křehké bytosti. Jak toho mají docílit? Co se týče oblečení, mají nosit především krémově béžovou barvu, hlavně svetry a roláky. K nim pak světle modré džíny, ale hlavně šedé a béžové kalhoty, případně i stylové tepláky. Spousta žen, která šíří tento trend, dělá přímo tutoriály na to jak sladit všechno oblečení dohromady.

@sheerluxe #vanillagirlessentials in the SL Office 🧸 #vanillagirl #icedcoffee #vitagrace #americanvintage #zarabomberjacket ♬ low sped up sza - xxtristanxo

Sdílená videa jsou také tvořena pouze z fotek, které zachycují životní pohodu. Často jsou na nich tyto ženy zachyceny při pití čaje, vázání květin, nebo se prostě jen tak vyfotí v pokoji. Na tomto trendu je také velmi populární to, že ho můžete začlenit do běžného života. Díky tomu se k trendu „Vanilla Girl“ pojí také starání se o svou pleť, dekorace bydlení a dokonce i vytříbený výběr parfému, jak jinak než s vanilkovou vůní.

Trend má také za úkol vyjádřit útulnost a čistotu. Dívky svojí atraktivitu totiž skrze tento nový způsob chtějí podat tak, aby ve výsledku vypadaly co nejvíce přirozeně. Díky tomu se trend vyhýbá přílišnému malování se, a pokud ano, tak se jedná pouze o velmi malé množství make-upu. Červená rtěnka, řasenka ani podobné věci proto nemají ve stylu Vanilla Girl uplatnění. Tyto ženy se také snaží příliš nepoutat pozornost na svoje prsa a zadky. Schválně proto nosí volnější a větší oblečení, aby jejich tělo bylo zakryto a pozornost lidí se tak poutala na oblečení, styl a obličej.

@.freyalibbyy 🤍🫶🏻 #fyp #foryou #angelnumber #vanillagirl #aesthetic #fup #vibes #thatgirl #cleangirl #essentialtobeavanillagirl #111 #foryoupage ♬ som original - 𝚌𝚊.

Některé z žen, které se drží trendu, dokonce změnily i způsob stravování. Pijí kávu, na které mají vrstvu tuhé smetany a samozřejmě z estetických hrníčků. Také si třeba dělají pouze horkou vodu s citronem, nebo pijí vodu samotnou. Co se týče jídla, mnohé z nich jedí velmi zdravě. Jedí nízkokalorické ovesné kaše, dávají si záležet na kráse připravovaného jídla, takže si na vrch položí různé druhy ovoce, nebo si například pečou různé nízkokalorické sušenky a perníčky.

@lifestyleroutiinewitha #hairstyle #vanillagirl #hair #vanilla #viral #girl #ideas #inspo #2 #style #fyp ♬ after last night - Bruno Mars

Ženy, které trend šíří, se ale často setkávají s kritikou, právě kvůli takovému stylu života. Podle některých uživatelů, kteří videa obsahující tento trend komentují, jde o umělé vytváření druhu žen, které tak zakrývají svoje pravé já a pouze se stylizují do něčeho, co jim je ve skutečnosti cizí. Další kritika se týkala cílené skupiny tohoto trendu. Mnoho z těchto mainstreamových estetických trendů má tendenci cílit na velmi specifickou skupinu blond, hubených, bílých žen a trend Vanilla Girl, se prý podle některých lidí vůbec neliší.