Středa 8. května 2024, Den vítězství

TikTok, který učitelku z USA stál práci. | foto: tiktok.com

Natočila nevinný TikTok, škola jí za to vyhodila z práce

O tom, že se vám postování na sociální sítě může vymstít, se přesvědčila i učitelka z USA. Na TikTok nahrála vtipné video, které si však její kolegové a vedení vyložili špatně a ona přišla o práci.
  14:55

TikTok je místem, kde se daří zejména vtipnému obsahu. To chápou i tvůrci, kteří často natáčejí příhody ze života, někdy trochu zveličené, aby působily vtipněji. Někteří si pak vtipné situace vymýšlejí úplně. Jenže to se jim může někdy vymstít, když někdo ze sledujících nepochopí, že jde o vtip.

Přesně to se stalo Nicole Johnsonové, matce samoživitelce z USA. Ta natočila na pohled docela nevinné video. „Když kolegům tvrdíš, že nemůžeš do práce přijít včas, protože máš děti, ale pak stejně vždycky dorazíš se Starbucks v ruce,“ stálo ve videu. Naznačovala tím, že ač nestíhá být v práci na čas, na zastávku pro kávu si moment vždycky najde. Vtip, humor, klasické tiktokové video, mohlo by se zdát. Jenže ne všem.

@nicoleybridget3 I mean I’m not lying #fyp #trending #lol #starbucks ♬ sweetest Pie with wink - blair

Videa si všiml i někdo z kolegů Johnsonové a očividně z něj byl tak naštvaný, že ho poslal vedení školy, kde mladá žena pracovala. Škola ho vyhodnotila jako neprofesionální a ženu propustila.

V dalším videu se Johnsonová vyjádřila, že video nemyslela nijak zle, nikoho v něm neurážela a co víc, do práce nikdy pozdě kvůli nákupu kávy nepřišla. Všechno bylo jen vtip.

Jenže za jejím vyhazovem bude něco jiného. Její video vedení školy podle všeho nahlásila starší kolegyně. A ta stejně jako vedení nepochopila hashtag #fyp. Ten každý uživatel TikToku zná jako zkratku pro ForYouPage. Kolegové zmíněné učitelky si ho vyložili jako „F*ck you, people“ a zkrátka tak, že se všem vysmívá.