Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Nový trend TikToku: homemade parfém z vagíny. Lékaři před ním ale varují

Na TikToku si jeho uživatelé dávají tipy prakticky na vše - sdílí mezi sebou recepty, tipy na knihy, radí si v líčení a nebo si doporučují parfémy. O vůně jde i v novém trendu, který se na TikToku šíří. Nejde však o parfémy vyrobené z chemikálií, ženy si doporučují pomazávat se výroky z vagíny.
  13:00

Vabbing je nový trend, který se rozmohl na TikToku. V čem spočívá? Ženy používají místo parfémů výtok ze své pochvy, prý to potenciální partnery přiláká více než drahé voňavky. Trend vidělo již téměř 300 milionů lidí. První s tím na sociálních sítích přišla Mandy Lee, která dámy ve svých videích učila, jak na to. Samotný vabbing ale není žádná novinka, používal se již ve středověku. Pochází z názoru, že výtok z genitálií je plný feromonů, které hrají hlavní roli při seznamování s protějškem. Doktoři před tím varují.

Některé tiktokerky svůj „homemade“ parfém používají každý den. Potírají si jím všechny možné části těla. Vědecky jeho účinnost ale u lidí zatím dokázaná není, pouze u zvířat. Není jisté, zda je člověk schopný feromony cítit, a zda mají nějaký vliv na lidské chování. Přesto se přidávají do nějakých parfémů. Mnoho lidí se trendu vysmívá, feministky za něj bojují.

@carlen.costa I have ZERO shame, because I know im DELICIOUS 😋. Part 3 of my #vabbingtiktok #vabbingtrend and how it can help you be a better lover. ❤️✌🏼 #vabbingexplained #vabbingnotvibing #vulvaart #vulvatok #vulvatalk #meow #relationshipadvice #relationshiptips #pheromones ♬ original sound - carlen.costa

Známá tiktokerka Jewliah řekla, že si výtokem každý den maže zápěstí a uši. Prý byla její vůně byla účinná hned poprvé, co ji použila. Sbalila na ní muže. „Funguje na sto procent. Setkali jsme se u bazénu a koupil mi dva drinky,“ nechala se slyšet.

@jewlieah ♬ original sound - jewlieah

Novinářka Tracey Anna Duncan se zapojila do challenge a na týden zkusila vabbing, během kterého popisovala, jak se cítí. Byla prý velmi překvapena. Nejdříve se cítila zvláštně, ale v posledních dnech se ji začala zvyšovat sexualita. „Týden vabbingu mě přiměl cítit se jako sexy atraktivní bohyně,“ sdělila. Podle ní vabbing vytváří nový druh sebeuvědomění. Začala věřit, že veškerá síla a sebevědomí, které potřebuje k sexu, jsou uvnitř její osoby. Navíc ušetřila za voňavku.

Doktoři před vabbingem varují. Tvrdí, že mohou způsobit vaginální infekci nebo dokonce neplodnost. Dokrot Paraskevi Dimiriadi se pro britský deník Daily Mail vyjádřil následovně: „Bakterie na prstech žen mohou vést k zánětlivým onemocnění, který poškozují děložní čípek. To může vést k zjizvení na vejcovodech, což ztěžuje oplodněným vajíčkům dostat se do dělohy.“

@_simphiwe96 #phiwe96 ♬ 23 (J's On My Feet) - Mike WiLL x Miley Cyrus x Wiz Khalifa x Juicy J - gr4veyardg1rl

Někteří trend považují za nechutný a bizarní. Jiní ale tvrdí, že pomáhá s ženskostí. Hojně ho propagují zejména feministky. Má několik výhod, například za něj nemusíte platit, netestuje se na zvířatech a je velmi ekologický. Což se při dnešních globálních problémech hodí. Jistě ale není pro každého. Lidé posedlí čistotou a morálkou by to asi nesnesli. Jedno je ale jisté, pokud máte v plánu vabbing vyzkoušet, dodržujte striktně hygienu.