Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Zemřel, když natáčel video na TikTok | foto: Twitter.com

Muž zemřel, když natáčel TikTok video. Spadl z útesu

Pro virální video jsou uživatelé často schopní riskovat i vlastní život. Sedmadvacetiletému tiktokerovi jeho odvaha nakonec život bohužel vzala. Zemřel po pádu z útesu v Portoriku při pokusu o natočení videa na TikTok, uvedla jeho rodina. Je to tragédie, nechali se slyšet tamní úřady.
  10:44

Na TikTok se dá až na výjimky natáčet v podstatě cokoliv. Na platformě je široká škála různých typů videí, od tanečků až po humorné sketche. Ojedinělá, vtipná a kreativní videa jsou nejúspěšnější. Uživatelé se tak snaží udělat cokoliv pro to, aby se jejich obsah stal virální. Někdy si však pro zhlédnutí zahrávají i s vlastním životem. To je příběh Edgara Garaye z Indiany, který při natáčení TikTok videa na dovolené přišel o život.

Pobřežní stráž uvedla, že Garay byl na celodenním výletu na pobřeží Portorika. Naposledy byl živý viděn v neděli večer poblíž okraje útesu. Úředníci v San Juan uvedli, že tamní policie přijala k večeru telefonát od svědka, který byl na místě přítomen a celý incident tak nahlásil jako první. Svědek si na místě všiml Garaye, jak se prochází kolem útesu. V jednu chvíli však klopýtl a z vysokého jednadvaceti metrového skaliska spadl.

Vrtulník pobřežní stráže hned po nahlášení odstartoval k místu incidentu. Během noci provedl několik pátracích manévrů. Pátrání dopadlo nalezením už však bohužel zesnulého Garaye. Lékaři potvrdili, že zemřel na silné zranění hlavy, které si způsobil při pádu.

K celému incidentu se vyjádřil i bratr zesnulého. „Můj bratr měl účet na TikToku, kam moc rád nahrával videa,“ nechal se slyšet Garayův bratr Carlos. „Bohužel nahrával video, když byl blíž okraji útesu, než měl být,“ doplňuje. Carlos založil také sbírku, ve které chce vybrat peníze na transport těla bratra zpět do Indiany. „Naše rodina má nyní poslání přivést našeho milého sourozence domů, aby mohl být položen k odpočinku mezi přáteli a rodinou,“ napsal Carlos ke sbírce.

K incidentu se vyjádřila i tamní pobřežní hlídka. „Vyjadřujeme naši nejupřímnější soustrast rodině a blízkým Edgara Garaye a modlíme se, aby v této nejtěžší době našli uzavření a sílu,“ řekl kapitán José E. Díaz, velitel pobřežní stráže v San Juanu. „Oceňujeme úsilí všech pobřežních stráží, portorické policie a zejména potápěčské jednotky, která dokázala najít tělo pana Garaye v tak vysoce nepřístupném a náročném prostředí.“ dodal Diaz

Úřady se také snaží varovat veřejnost a poprosit je o opatrnost. Garayova smrt je tragická. Zemřel však díky své vlastní neopatrnosti a touze po virálním videu. Dodávají, že zdraví a život je důležitější. Nabádají tak veřejnost, aby zbytečně neriskovali a nezahrávali si s vlastním životem pro nic.