Středa 1. května 2024, Svátek práce

TikTok trend | foto: Antiyoutuber.cz

Za tři dny má skončit svět. Alespoň to tvrdí lidé na TikToku

Na TikToku v posledním týdnu řádí trend, podle kterého má 24. září skončit svět. Může za to tvrzení německého politika Friedricha Mertze, který v Bundestagu mluvil o důležitosti data. Lidé si to spojili se zombie apokalypsami a Třetí světovou válkou.
  14:00

TikTok přichází s novými trendy každý týden. Teď trenduje předpověď konce světa. Má nastat 24. září a příčinou má být zombie apokalypsa nebo vypuknutí třetí světové války. Trend vyvolalo tvrzení politika Friedricha Mertze, který v německém Bundestagu mluvil o důležitosti data. Nikdo však neví, proč.

Již s počátkem internetu začali vznikat nejrůznější spekulace o konci světa. Všichni si pamatujeme rok 2012. I 24. září má pro lidstvo údajně přinést následky, které jsme ještě nikdy nezažili. Internet je plný spekulací o tom, co se v tento datum vlastně stane. Mimo třetí světové války a zombie apokalypsy se mluví také o masivní sluneční erupci, tropických cyklónech nebo prostém výpadku energie.

@kristyaldridge2020 September 24#2022 #jesus ♬ Calm and moving speech BGM(998681) - Rainy

Celý trend má kořeny u výzkumu Aliho Al-Rubadiho, který napsal, že 23. září 2022 očekává bouři, která zasáhne celý svět. Své tvrzení podložil několika vlastními vědeckými výzkumy, ale zejména pak Koránem. Autor výzkumu se snaží pojmout vědu z jiného úhlu. „Mým hlavním výzkumným zájmem jsou vědecké záhady v jakékoliv vědecké oblasti. Cílem odhalení těchto tajemství je pozvednout vědomí lidí na Hawkinsově měřítku,“ nechal se vědec slyšet.

Není možné určit, za jsou Al-Rubadiho teorie alespoň částečně založené na pravdě. Internet navíc zaplavila jejich zdramatizovaná verze. TikTokem probíhají také videa ze čtyřiadvacáté série Simpsonových, kde Homer hovoří o tom, že USA 23. září 2022 zažije kolaps.

@tracy_leigh333 #thesimpsons #predictions2022 #september24 #conspirancytheory #emp #stockmarket ♬ original sound - TracyLeigh