Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

Americký influencer Topper Guild | foto: IG: @topperguildAntiyoutuber.cz

Influencer se proslavil plýtváním jídlem. Teď vaří obědy pro potřebné

Youtuber a tiktoker Winston Topper Guild se proslavil na sítích videi, ve kterých plýtvá jídlem. Na TikToku se pyšní třiceti miliony sledujícími, z nichž ho nejprve většina kritizovala za food wasting. Důsledky svých činů si uvědomil a začal s jídlem nakládat rozumně. Rozdává ho potřebným.
  12:18

Winston Topper Guild je dvacetiletý americký influencer, který vzbudil nejvíce pozornosti zbytečným plýtváním jídla na TikToku. Svoji tvorbu změnil a nyní se snaží pomáhat bezdomovcům. Místo food wastingu vaří potřebným. V dubnu má být součástí show na Netflixu.

Topper Guild, jak zkracuje svoji přezdívku na sítích, začal s natáčením videí v roce 2019. Téměř všechnu tvorbu zaměřuje na jídlo. V minulosti nejčastěji ve videích porovnával různé lidi a jejich životní situace, z čehož v jedné z nich vždy ukazoval osobu, která miluje omáčky. Poté vzal kýbl s několika litry dané omáčky a vylil ji na talíř. Pro porovnání dal na druhý talíř běžnou porci omáčky a z celé situace si utahoval.

@topperguild

You only need a little ketchup. It’s not good to waste food!

♬ original sound - Topper Guild

Videí s omáčkami má mladý influencer desítky. K většině z nich nezapomněl přidat ani sarkastické popisky. „Potřeboval jsem jen trochu kečupu. Neplýtvejte s jídlem,“ stojí u videa, ve kterém vylévá velké množství kečupu.

„Přesně tak to vypadá, když mi všechno platí rodiče,“ stojí u dalšího z videí, kde se zbavuje několika litrů česnekové omáčky.

Jeho činy nenechaly sledující beze slov. Mnoho lidí se do něj naváželo a nadávali mu, že zatímco někteří lidé nemají co jíst, on potravinami enormně plýtvá. Své myšlenky mu uživatelé TikToku psali do komentářů.

Bůh tě učinil bohatým ne abys rozhazoval, ale aby sis toho alespoň trochu vážil. Jsou tady s námi lidé, kteří žijí na ulicích a nemají co jíst. Trochu se zamysli nad tím, co děláš,“ napsala Topper Guildovi jedna ze stovek naštvaných fanynek.

@topperguild

♬ Glimpse of Us - Joji

Mladíkovi trvalo přes dva roky, než si uvědomil, jak moc jídlem plýtvá. Přesto se vzpamatoval a naprosto změnil své chování. Do videí stále zahrnuje obrovské množství jídla. To, co nesní, se ale rozhodl rozdávat potřebným. Každý týden vyráží do ulic a rozdává bezdomovcům své kulinářské výtvory.

„Konečně ses poučil a teď na sebe můžeš být aspoň trochu hrdý. Ostatní tvůrci, kteří si neváží jídla, by tě měli brát jako příklad,“ píší mu sledující. Objevují se ale i tací, co ho kritizují, že ho lidé v nouzi vůbec nezajímají a za vším je jen touha po vyšší sledovanosti.

„Lol, uvědomil sis, že plýtvání jídla už nikdo nesleduje, tak ses rozhodl kvůli popularitě pomáhat lidem, jiný důvod to nemá,“ zaznívá v jednom z komentářů.

@topperguild

♬ One Call Away - Charlie Puth

Topper Guild se nevěnuje jen sociálním sítím. V dubnu se má objevit v druhém pokračování reality show Get Organized with The Home Edit, která bude k dispozici na Netflixu. Účastníci pořadu jsou influenceři, jež se mají pomocí kouček naučit správnému zacházení se svými věcmi a domovem. Po boku Guilda bude stát Chris Pratt, Katherine Schwarzenegger, Kelsea Ballerini nebo Drew Barrymore.