Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Influencer se probudil ve světě bez lidí | foto: IG: @kilmaruigAntiyoutuber.cz

Influencer se probudil ve světě bez lidí. Prázdné ulice mu získávají miliony zhlédnutí

Tiktoker vystupující pod přezdívkou Kilmaru se snaží přesvědčit své sledující o tom, že se probudil v alternativním světě, kde nežijí žádní lidé. Ve svých videích ukazuje nejen prázdné ulice a obchody, ale například i jedno z nejrušnějších letišť v New Yorku bez jediné živé duše. Sledují ho miliony lidí.
  6:00

Kilian Maruta alias Muratu ve svých videích na TikToku ukazuje jednu z lidských největších nočních můr. Tvrdí, že žije ve světě, kde je naprosto sám. Stejnou tvorbu natáčí již více než rok a na žádném z jeho videí není k vidění lidská duše. Přitom navštěvuje ty nejznámější světové destinace.

Maruta začal s tvorbou na sítích v březnu 2019 a s postupem času si nasbíral miliony odběratelů i zhlédnutí. Natáčí všechny možné destinace. Hlavní ale je, že bez lidí. Někteří sledující mu začínali věřit, zatímco ostatní se doptávali na detaily. Lidem přišlo divné, že ani po roce není žádná potrava nikde shnilá a budovy nevypadají zchátrale, a tak se začali ptát.

@kilmaru One day I woke up inside an alternate reality. Strange things happen in my new world. #kilmaru @SHARE NOW @tiktok @tiktokcreators ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Influencer má však vysvětlení pro všechny dotazy. Snaží prodat lidem svůj příběh o tom, že pracoval jako programátor umělé inteligence. Při své práci se prý naboural do kvantového počítače společnosti a náhodně vytvořil superinteligentní stroj, který se rozhodl použít. To ho podle jeho jeho slov přivedlo k tomu, že se ocitl v alternativním světě bez lidí.

Sledující mu píší, kam se má vydat a chtějí po něm, ať danou destinaci natočí. Zajímavostí je, že se bez schopností řídit letadlo objevuje ve všech možných koutech světa. V jednom ze svých videí ukazuje interiéry budov ve Vatikánu a navštěvuje zde místa, do kterých se běžný turista nedostane. V dalším videu pak ukazuje newyorské letiště JFK, kde nevzlétají žádná letadla a nenachází se tam ani žádní cestující.

@kilmaru Replying to @Bang marven #jfkairport #kilmaru ♬ Young And Beautiful - Lana Del Rey

Kvůli těm nejvíce zvídavým fanouškům dokonce tvrdí, že okolo každého města se nachází holografická bariéra, která mu umožňuje cestovat, kamkoliv se mu zachce. Maruta není jediný, kdo natáčí videa o cestování časem nebo o světě bez lidí. Jeho videa jsou však velmi propracovaná a má vysvětlení na všechny nejasnosti.

Influencer se věnuje videím o alternativním světě již od samého počátku na sítích. Na TikToku se pyšní více než třemi miliony odběratelů. O své identitě toho moc neprozrazuje, ale zcela jistě má působivé schopnosti, které mu umožňují upravovat videa. Největší popularitu začal sbírat v roce 2022.