Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Alec Donovan | foto: instagram.com

Tiktoker se vydal na jediný den do Singapuru. Ochrance přišel podezřelý, zavřela ho do cely

Někteří influenceři, kteří svůj obsah zaměřují primárně na cestování, se mnohdy snaží své sledující překvapovat šílenými, drahými či jinak zajímavými výlety. Americký tiktoker se vydal na jeden jediný den na letiště do Singapuru. To tamní ochrance přišlo podezřelé a muže zavřela do cely. Z té tiktoker natočil video, kde ukazuje poměrně drsné chování singapurských dozorců.
  10:44

Travel influenceři mnohdy rádi překvapují sledující cestami, které by běžné cestovatele moc nenapadly. Alec Donovan, čtyřiadvacetiletý tiktoker, který točí právě videa o cestování po světě, se rozhodl, že se vydá na jeden jediný den do Singapuru, kde si chtěl prohlédnout hlavně letiště. Takové cesty do Singapuru moc lidí nepodniká, takže to pracovníkům tamního letiště přišlo podezřelé a tiktokera nechali zadržet. Singapur je země v jižní Asii a je obecně známo, že jsou tu nařízena velmi přísná pravidla. Donovan sám ve videu říká, že pokud třeba žvýkáte žvýkačku, nebo si jen odplivnete na zem, dostanete za to trest.

Donovana zadrželi a převedli ho do letištního vězení, a to prý bez jakéhokoliv vysvětlení. Údajně ho nutili sedět na zemi v místnosti, která byla chladná a tmavá, pouze osvícená modrým světlem v obklopení ochranných kamer, které snímaly každý jeho pohyb. Ve videu, které si stihl natočit, je slyšet hlas dozorce, který křičí na jednoho ze čtyř dalších zadržených turistů, kteří byli s Donovanem v cele.

„Ztrácím s tebou trpělivost! Přijel si do Singapuru, tak se ku*va chovej slušně,“ křičí v pozadí videa dozorce na turistu. Ten si prý pouze stěžoval na to, že mu při zadržení byl odebrán telefon. Následně byl muž odveden neznámo kam a Donovan ho už nikdy neviděl.

Poté byl i sám tiktoker odveden. Sebrali mu všechny věci a vzali ho k výslechu. Tam ho prý zhruba hodinu vyslýchali a ptali se na ty nejrůznější otázky. Po výslechu byl opět zavřen do cely, tentokrát však pod zámek. Tam mu bylo vyhrožováno, že ho odvezou do věznice. Z pobytu v zamčené cele však nemá žádné záběry, protože mu vyhrožovali, že pokud bude natáčet, tak ho dozorci zbijí. Ve videu také popsal, že na vlastní oči viděl příkaz k zadržení s jeho jménem, což mu přišlo velmi podivné.

@alecdonovan What would you do? Fr🙄 #earthquake #mexico #naturaldisaster #traveltiktok ♬ original sound - Alec Donovan

Dosud však není přesně jasné, proč byl Donovan zadržen. Singapurská policie se k celé situaci odmítla vyjádřit. Ve videu, které nasbíralo za jeden den přes milion zhlédnutí, tiktoker také říká, že se v dalším videu jeho sledující dozví víc. Ovšem nového videa se od něj jeho fanoušci stále nedočkali.

Naopak video z letiště, které zveřejnil, už na jeho profilu není. Před jeho odstraněním se mnoho z uživatelů na TikToku ptalo na podrobnosti z jeho zadržení v Singapuru, protože video bylo sestříhané do celkově krátkého času a spíše jen okrajově informační. Někteří z jeho sledujících tuto událost považovali za naprosto šílenou, jiní zase reagovali, že se na základě Donovanovy zkušenosti do Singapuru nikdy nevydají.