Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Profimann na Tiktoku obírá děti pomocí takzvané „INTERACTIVE LIVE Game STREAM“ | foto: https://www.tiktok.com/@profimann/Antiyoutuber.cz

Pošli peníze, vytisknu ti profilovku. Bizarní streamy na TikToku dělají i Češi

Živá vysílání na TikToku s termo tiskárnou reagující na podněty a dárky sledujících jsou doslova farmou na odběry a placené dárky. Vysílání zároveň zatěžují životní prostředí odpadem, který produkují. Dárky, které stojí nemalé peníze, jim posílají většinou děti a důvěřiví lidé. Ti touží po zviditelnění či výhře v soutěži.
  15:00

Termo tiskárna položená na stole před kamerou, tisknoucí každý like, sdílení a odběr. Takovou scénu je možné vidět na TikToku nepřetržitě, každý den. Když sledující pošle streamerovi ještě k tomu dárek, vytiskne tiskárna profilovou fotku dárce, případně jeho vzkaz. Jenže za dárky je potřeba dát tiktokové mince, které stojí reálné peníze. Celý systém takvého streamu sice vypadá jednoduše, ale vysílajícím může vydělat nemalé peníze.

Účtů, které takové vysílání pouštějí, je na TikToku celá řada. Jsou i v Česku. Jedním z nich je i influencer Profimann, otec dříve známí youtuberky Denisy TV. Ta se na sítích proslavila před lety sérií podivných videí, v jednom z nich například dle sledujících například topila psa ve vaně. Na svém TikTok profilu Profimann zveřejnil video, kde odsuzuje lidi, co vydělávají na malých dětech na Tiktok streamech. „Profiku ale ty streamuješ,“ komentuje jeden z fanoušků. „Jo ale ty mi posilas h*vno, tak co rešiš,“ odpovídá urážlivě Profimann.

VŠICHNI VÍME �� #protebe #foryou #foryoupage #foryoupageofficiall #vprotebe #czechgirl #czechboy #czech_comedy #czechcomedy #fyp #fypシ #tiktok #českytiktok #českyholky #děti #money #penize

13. září 2022 v 15:31, příspěvek archivován: 13. září 2022 v 15:31

Profimann streamuje mnoho věcí, například i spánek, při kterém ho sledující mohou budit. A nebo právě zmíněné tisknutí. O co přesně jde a jak to funguje?

Termo tiskárna je druh tiskárny, pomocí které se tisknou třeba účtenky v obchodě. Nepotřebuje žádný inkoust, ani toner. Papír do ní používaný je citlivý na teplo, takže tiskárna papír pouze nahřívá v místech, kde chce změnit barvu papíru. Cena tohoto papíru je velmi nízká, ale poměrně zatěžuje životní prostředí, jelikož většina těchto živých vysílání tiskne na bílý papír a ne na modrý, který je dražší, ale šetrnější k životnímu prostředí, ať už při výrobě, tak při recyklaci.

Kolik tyto mince stojí?

Mince je možné koupit si třeba i za devět korun, za tolik člověk dostane minscí 27. Nabídek je ale víc, 3033 mincí stojí 1290 korun, 16,5 tisíce mincí pak 6490 korun. Důležité je ale říct, že tvůrce nedostane vše. Diamanty, které se na streamech sbírají, mají poloviční hodnotu, druhou polovinu si jako provizi bere TikTok.

Control my printer! Printing all comments/follows/gifts! Live now

13. září 2022 v 12:54, příspěvek archivován: 13. září 2022 v 12:54

A jak celý proces tisknutí na streamu funguje? Jediné, co tvůrce potřebuje, je termo tiskárna, která stojí pár stovek korun. Dále telefon na stativu a klidně slabý počítač, ve kterém běží program, který propojuje TikTok s tiskárnou. Ten se stará, aby tiskárna zobrazovala obsah z aplikace zaslaný diváky. U dražších bezdrátových tiskáren stačí pouze mobilní telefon. Takový program vyjde kolem sedmi set korun.

Jak jsou účty, které nedělají nic jiného, než že jen tisknou, prosperují? Jeden účet údajně získal přes sto tisíc odběratelů a to za necelý měsíc. Co se týče peněz,za týden údajně vydělá přes osm tisíc korun. Jestli jsou však údaje reálné, jasné není.

#liveprinter #printer #live #printerlivr #controlmyprinter

13. září 2022 v 12:58, příspěvek archivován: 13. září 2022 v 12:58

I tento byznys prošel za dobu fungování vývojem. Jeho autoři přemýšleli jak vydělat ještě více peněz. Není vlastně nutné mít ani tiskárnu. Existují totiž další programy, které jen vytváří počítačovou simulaci takové tiskárny. Ty jsou však o něco dražší, v závislosti na množství funkcí, které obsahují, dají se zakoupit od sedmiset do tří tisíc korun. V některých případech to nemá divák bez znalosti funkčnosti těchto tiskáren šanci poznat.

Často jedinou změnou oproti reálné tiskárně je to, že tiskne více barvami. Reálná termo tiskárna tiskne pouze jednobarevně. Virtuální tiskárny navíc nabízí různé soutěže. Ať už jde jen o prosté hádání slov, kde je výhrou „tisk“ výhercova profilu na virtuálním papíře, jak to dělá tiktoker Profimann. V zahraničí nejsou výjimkou ani soutěže o hodnotné ceny, jako jsou nové telefony, peníze a podobně. Tyto soutěže podněcují diváky k darování více a dražších dárků, ve vidině výhry. V případě soutěží se jedná pravděpodobně jen o podvod mířící na děti a důvěřivé jedince. I kdyby se o podvod nejednalo, tak minimálně v Česku se jedná o soutěž v rozporu se zákonem, protože nesplňuje náležitosti zadané českou legislativou.

Best Digital Printer Software #fyp #foryoupage #foryourpage #printer #print #software #game #tiktok #interactive #live #xyzbca

13. září 2022 v 13:01, příspěvek archivován: 13. září 2022 v 13:01

Soutěže se řídí zákonem o ochraně spotřebitele, podle něj je soutěž považována za obchodní praktikou. Ta nesmí být nikdy nekalá nebo klamavá, například pokud by pořadatel soutěže vůbec neměl v úmyslu výhru vyplatit. Nesmí také být založena na vkladu ze strany diváka a penězi vloženými do soutěže z jeho strany. Tady tyto soutěže naráží, jelikož pro účast je nutné zakoupit nějaký dárek.

Témata: Profimann