Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Tomáš Chabada | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Tomáš Chabada učí na YouTube matematiku. Díky tobě jsme na střední, vzkazují fanoušci

Videí na YouTube ohledně studia a výkladu látky není málo. Mezi nejznámější z nich patří pravděpodobně video od Tvrdého Boba s názvem Jak udělat maturitu, když jste dement. Co se týče výkladu látky a přípravy na zkoušky, tak to bez pochyb nejvíce ovládá youtuber Tomáš Chabada.
  12:46

Youtuber, který pomohl nejednomu žákovi naučit se na test. Jeho výuková videa se zaměřují převážně na přípravu na přijímačky. To je tvorba Tomáše Chabady. Najdeme v ní ale také různá další videa, ve kterých vysvětluje matematické, či chemické příklady a úlohy. Sledovanost jeho videí dosahuje statisíců.

Výuková videa začal Chabada na YouTube natáčet v roce 2016, jako tehdy pouze patnáctiletý klučina snažící se předat do světa své znalosti z oblasti matematiky. Jak sám říká, tak už od malička chtěl být alespoň na částečný úvazek učitelem. Za svým snem si jde. Po maturitě začal studovat pedagogickou školu obor matematika.

Na YouTube začal Chabada však natáčet už o dost dříve a to minecraftové letsplaye. „Byl jsem malej. Koukal jsem na videa ostatních tvůrců a hrozně jsem je obdivoval. Chtěl jsem to tedy taky zkusit,“ říká v jednom ze svých videí. Po dvou letech natáčení mu však došlo, že to nikam nevede a začal se soustředit spíše na výuková videa. „Z počátku to vypadalo mizerně. Skoro nikdo na mě nekoukal, kvalita videa stála za prd a vykládal jsem blbě. Přes to jsem ale mohl po roce říct, že je tato tvorba lepší, než, když jsem natáčel Minecraft,“ doplňuje Chabada.

Chabadova tvorba se postupně zlepšovala až do té formy, ve které je nyní. „S trochou sebevědomí mohu říct, že jsem taková stálice u příprav na přijímačky. Na to natáhnu solidně nejvíce lidí,“ Chabada vysvětluje, co mu nejvíce pomohlo při získávání sledujících.

Reakce na Chabadovu tvorbu je extrémně pozitivní. „Cením tvoji tvorbu, myslím, že nejsem jedinej, kdo se dostal na střední školu díky tobě,“ napsal pod jedno z jeho videí jeden z fanoušků. „Kvůli matice jsem docela často brečela, ale tvoje videa mi vždycky pomohla vše pochopit, takže ti moc děkuji,“ napsal další.