Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Tomáš Chlup | foto: Instagram

Tomáš Chlup začal v pornu. Dnes je na Instagramu sledovanější než Leoš Mareš

Tomáš Chlup je český crossfiter a digitální tvůrce. Na začátku ledna 2023 dosáhl na Instagramu 1,4 milionu sledujících. Proslavil se natáčením filmů pro dospělé v USA. Po svém návratu do Čech se začal více věnovat sociálním sítím a cvičení. Nyní podniká, distribuuje fitness vybavení a pracuje v rodinné firmě v oblasti financí.
  12:25

Tomáš Chlup je sice pro mnohé neznámé jméno, na Instagramu má však více sledujících než Adam Kajumi a Leoš Mareš. Co na sítích dělá? Sdílí svůj život z oblasti crossfitu. Vše dokumentuje i na YouTube. Rád se také chlubí se svojí manželkou i dcerou a rád cestuje. Zároveň se zajímá o finance a investuje do kryptoměn.

V pubertě byl Chlup běžný teenager, který denně pil alkohol a kouřil jako fabrika. I přesto se ale zajímal o fitness a aktivně cvičil. Při studiu na vysoké škole si přečetl knihu Jez a běhej a obrátila mu život naruby. Díky knize přestal kouřit i pít a začal aktivně běhat. Navíc začal experimentovat se stravováním a stanovil si cíl, že bude běhat maratony.

Za pár měsíců zhubl přes dvacet kilo a díky svému snu se dokonce vydal do Keni trénovat s těmi nejlepšími běžci na světě. Z Keni se přesunul do Spojených států a založil si Instagram, kde začal sdílet zážitky z jeho tříměsíčního pobytu na dětském táboře. Chlubil se na sítích svými zážitky z cestování, vaření a běhání.

Nejvíce sledujících Chlupovi přibylo, když ve Státech natáčel filmy pro dospělé a v průběhu dvou let dosáhl 300 tisících followerů. Většina z nich pocházela z USA. Porno mu umožnilo hodně cestovat a potkávat se s mnoha influencery a celebritami, které mu v dosahu na sítích velmi pomohli.

Od roku 2021 začal sportovec brát sociální sítě vážně. Začal se zajímat o algoritmy, zjišťoval, jak fungují jednotlivé funkce Instagramu a sbíral zkušenosti od ostatních influencerů. Za dva roky se mu povedlo nasbírat více než milion sledujících. O působení na sítích také se rozhodl napsat i ebook a dává lidem tipy, jak rozjet Instagram.

Po skončení v pornu si Chlup přivydělával také online chatováním. Lidem prý nejčastěji radil s cvičením a pro mnoho lidí v online světě působil jako psycholog nebo kamarád. Některým ale také zasílal erotické zprávy. Online chat mu přinesl velké výdělky. Přestal s tím kvůli přítelkyni, jelikož tomu věnoval příliš času. Podle svých slov u počítače někdy strávil i čtyřiadvacet hodin v kuse.

Peníze, které si influencer vydělal v pornu a za chatování, se rozhodl zainvestovat do stříbra. Zároveň si koupil velký dům a dva byty. Jelikož ho zajímají finance, tak část svého majetku zainvestoval do kryptoměn, které jsou podle něj ale velmi riskantní. Veškerý volný čas se snaží věnovat své přítelkyni, dceři a cvičení.