Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Radim Zeifart | foto: LinkedIn: Radim ZeifartAntiyoutuber.cz

Čech sklízí světový úspěch. Vytvořil nový trailer ke hře World of Warcraft

Fanoušci hry World of Warcraft se konečně dočkali dlouho očekávaného traileru k rozšíření hry. Americké studio Blizzard ho vydalo 22. září ve 3D rozlišení. Zajímavostí je, že za ním stojí Radim Zeifart alias Hurricane, který je členem české kreativní produkce NICE!
  13:13

Ve čtvrtek 22. září vyšel 3D trailer k rozšíření hry World of Warcraft Classic. Americké herní studio Blizzard nechalo fanoušky čekat velmi dlouho. Video nese název Journey Trailer a stojí za ním český tvůrce Radim Zeifart, který je známý pod přezdívkou Hurricane. Patří do týmu české produkční agentury NICE!, jež se zabývá 3D animací.

Zeifart je dlouholetým fanouškem hry World of Warcraft a ve volném čase se zabýval tvorbou neoficiálním upoutávek právě pro tuto počítačovou hru. nadějného grafika a animátora si tak všimlo americké studium Blizzard Entertainment a letos na jaře ho oslovilo s nabídkou spolupráce na vytvoření oficiálního traileru k rozšíření hry s názvem Wrath of the Lich King Classic.

Zeifart spolupráci s nadšením přijal a na traileru pracoval od dubna až do začátku podzimu. Trailer vyšel 22. září a pyšní se již téměř milionem zhlédnutí. Lidé jsou z něj nadšení. I tak ale mají některé neoficiální upoutávky mladého grafika dvakrát až čtyřikrát větší dosah.

World of Warcraft je jedna z nejúspěšnějších online her na světě a i já jsem kdysi propadl jejímu kouzlu. Po letech hraní jsem začal experimentovat s různými programy, které umožňovaly extrahovat 3D modely přímo ze hry a používat je na tvorbu videí. Od té chvíle uplynulo 13 let. Za tu dobu jsem vytvořil mnoho vlastních trailerů, postupně zlepšoval své metody a učil se novým věcem,“ sdělil Radim Zeifart.

Video se vytvářelo v Zeifarta domovském studiu NICE! Vše začalo scénářem a základními vizuály. Nejvíce času zabrala přestavba různých částí mapy a světa Northendu. Rozšíření hry se tvůrce snažil přiblížit dnešní době. Pracoval na předělání vizuálů tak, aby odpovídaly dnešním standardům, kvůli čemuž musel od základu změnit mnoho prvků.

„Poté, co jsme přímo ze hry vyexportovali velké množství grafických assetů, jako animované postavy, monstra, světy, kusy terénu, budovy i zvuky všemožných kouzel, se z celého procesu stala jedna velká stavebnice lega. Každý záběr jsme potom stavěli ve 3D editoru Cinema 4D. U jednotlivých elementů jsme vylepšili textury a znásobili množství polygonů, aby grafika původně z roku 2004 dosáhla současných standardů 3D vizualizací. Zároveň jsme přidali vizuální efekty a na závěr trailer dobarvili,“ vyjadřuje se nadějný grafik k procesu tvorby videa.

Trailer k rozšíření hry, které nese název Wrath of the Lich King Classic se chlubí velkou fanouškovskou oblibou. Lidé po celém světe už se těší, až hra vyjde a pod videem je možné nalézt samé pozitivní komentáře. Mladý Čech tak posunul svoji kariéru zas o krok dál.