Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

Cvičením ke štěstí. | foto: Profimedia.cz

Místo křičících instruktorů a rychlé hudby svíčky a pohodlí. Na TikToku teď letí útulné cvičení

Na TikToku se šíří nový trend útulného cvičení. Křičícího instruktora, rychlou hudbu a neonové barvy byste měli vyměnit za svíčky, vonné tyčinky a klidnou hudbu. Nejdůležitější je být prostě v pohodlí. Podle tvůrkyně trendu se počítá cokoli, co dokáže udělat cvičení příjemnější.
  9:30

Na TikToku se objevuje mnoho různých trendů. Ač je většina z nich bizarních, některé mohou uživatelům i pomáhat. Nejnovějším trendem ve cvičení je teď takzvané cosy cardio, tedy útulné kardio. A uživatelé si s blížící zimou neumí představit lepší způsob, jak zůstat v kondici.

Jak název napovídá, jde především o atmosféru cvičení než o jeho konkrétní typ. Podle trendu byste měli křičícího trenéra, rychlou hudbu a neonová světla měli vyměnit za příjemnou atmosféru, hořící svíčky a tichou a klidnou hudbu. Ač se může zdát, že takové spojení se ke cvičení nehodí, na TikToku už hashtag #cosycardio získal víc než 7 milionů zobrazení. A uživatelé jsou jako u vytržení.

Trend vymyslela uživatelka Hope Zuckerbrow, která se nejradši prochází v pět hodin ráno. V tvorbě ji inspirovala řada videí, ve kterých ženy nejradši cvičí v domácím oblečení, s klidnou hudbou a vonnými tyčinkami. Prý cokoli, co dokáže udělat cvičení příjemnější, se počítá.

@hope_zuckerbrow COZY CARDIO💗💅🏻 #fyp #weightloss #easyworkout #cozy #cozyathome #cardio #walkingpad #cozycardio ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Útulné kardio kombinuje prvky kardia a například jógy a pilates, které si zakládají především na tom, že by měly být klidné. Někteří lidé si dokonce u cvičení pouštějí oblíbený seriál jen proto, aby umocnili příjemný pocit domova. Jde tak jednoduše o kombinaci cvičení, která pomůže přinést do života více pohybu jednoduše proto, že je příjemný a ne tolik náročný.

Zároveň #cosycardio může oslovit také ty, které cvičení venku nebo v posilovně příliš nebaví a nechtějí se před nikým ukazovat. Někteří uživatelé tvrdí, že trénink na veřejnosti v nich vyvolává úzkosti a tak je pro ně nejlepší zůstat v klidu doma. S tím jim právě může pomoct nový trend.

Nutno dodat, že nejeden uživatel upozorňuje také na to, že by tento druh cvičení neměl být jediným pohybem, který do vašeho života zařadíte. Je důležité mít dobře vyvážený pohybový režim a hýbat se i na čerstvém vzduchu.