Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Kterým ročním obdobím bych byla? Trend #ifiwas plní TikTok

Kterou barvou bych byla?A kterým ročním obdobím? Na tyto otázky a mnoho dalších odpovídá nový trend s označením #ifiwas. Uživatelé tvoří videa plná tematických fotek, sledující je milují a reagují na ně. Podle mnoha se jedná o jeden z nejhezčích trendů poslední doby.
  1:00

TikTok má aktuálně přes miliardu aktivních uživatelů, každý den ho plní tisíce nových videí a trendy se na něm mění rychle. Ač některé mohou být negativní, větší část z nich je opakem. Součástí je i trend „If I Was,“ ve kterém uživatelé pomocí různých fotografií popisují své osobnosti.

Označení #ifiwas má na TikToku aktuálně přes 256 milionů zhlédnutí. Trend byl původně určený pro páry. Partneři popisovali osobnost druhého pomocí jednoho slova. Trend vyzývá k tomu určit, co je člověk například za barvu. Dá se použít žlutá, růžová nebo zkrátka cokoliv, co podle drahé polovičky člověka definuje.

@eliselilybadger This honestly took forever #ifiwas #fy ♬ Run Boy Run - Woodkid

Později se začali přidávat i přátelé, sourozenci, nebo jednotlivci. TikTok je tak plný videí s tematickými fotkami, ve kterých za zvuku písně Run Boy Run od Woodkid, odpovídají uživatelé na jednoduché otázky. Sledující podobná videa milují a snaží se tvořit podobná.

@sousty #duet with @Andrea & Lewis #ifiwas ♬ Run Boy Run - Woodkid

Vzhledem k množství fotek, které je třeba použít, editace mnohdy zabere i několik hodin, což se ale podle reakcí ostatních vyplácí. Některá videa mají miliony zhlédnutí, desetitisíce lajků a nespočet dalších reakcí. Jiní fanoušci trendu si udělali z původních videí challenge. Snaží se uhodnout, kterou barvu měl tvůrce videa na mysli a baví se tím. Mnoho uživatelů se shoduje, že jde o jeden z nejhezčích a nejzábavnějších trendů poslední doby.

@selbazara if i was a… 🫶🏼 this took foreverrrr to make but i love this trend 🥹 #ifiwasa #fyp ♬ Run Boy Run - Woodkid