Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Tube girl. | foto: tiktok.com

Cestou do práce se začala natáčet v metru. Má z toho kariéru a miliony sledujících

Proslavit na TikToku vás může prakticky cokoliv, třeba i to, když se natáčíte při cestě metrem do práce. Právě to v londýnském metru začala letos v létě dělat i Sabrina Bahsoon, kterou však uživatelé TikToku znají spíš jako Tube girl, tedy holku z metra. Natáčí se, jak dojíždí za kamarády či do práce, v uších má sluchátka a tancuje. To všechno před dalšími cestujícími. Vytvořila trend, který ostatní inspiruje k tomu být sebevědomější a zároveň si tím vybudovala kariéru, zájem o spolupráci s ní mají celosvětově známé značky.
  9:00

Jezdíte do práce metrem? A co při tom děláte? Čtete si zprávy, projíždíte sociální sítě nebo s sebou máte knížku? Zkrátka jen v klidu sedíte či stojíte? Ne každý to zvládne. Rozhodně ne Sabrina Bahsoon.

Na TikToku ji v posledních dnech a týdnech viděly už miliony lidí a málokdo jí řekne jinak, než Tube Girl, tedy „holka z metra“. Co v metru dělá? Natáčí sama sebe, jak se sluchátky v uších ve vagonu metra tancuje.

Delulu or manifesting ✨ #tubegirl shoutout to @In Print We Trust for the v cute tee ��

18. září 2023 v 8:41, příspěvek archivován: 18. září 2023 v 8:41

Její videa s energickými tanečními kreacemi natočená v londýnském metru rychle ovládla TikTok a přilákala přes tři sta tisíc sledujících a 12 milionů lajků, díky tomu se z Tube Girl stal trend, protože i ostatní nahrávají své vlastní verze a Sabrina se v očích svých fanoušků přes noc stala ikonou.

Během několika týdnů se stala taneční královnou TikToku a internetovou celebritou - ale jak se jí to podařilo? Všechno to začalo prostým odmítnutím. „Musím všude dojíždět, protože bydlím dost daleko od všech,“ řekla Sabrina Bahsoon BBC. „Takže jsem si cestou domů po večerech pouštěla hudbu a když si pohupujete hlavou, další lidé v metru k vám nechodí, nechávají vás trochu víc na pokoji. Cítila jsem se se proto bezpečněji a cestu jsem si o něco lépe užívala.“ Jednou v metru chtěla natočit video, ke kterému však potřebovala pomoc dalšího člověka, proto jednoho z cestujících poprosila, zda by ji nenatočil. A on rovnou řekl, že ne, tak jsem si řekla: Víš co? Udělám to sama. Chci to video natočit sama,“ vysvětluje.

Gotta match the vibes when i arrive #londontiktok #nickiminaj

18. září 2023 v 8:40, příspěvek archivován: 18. září 2023 v 8:40

A tak i udělala. Jedenáctisekundový klip, v němž Sabrina zpívá písničku Where Them Girls At a přitom krouží kamerou, se stal hitem hlavně proto, že lidé nemohli uvěřit, že by někdo měl tolik odvahy natočit takové video ve veřejné dopravě.

„Moje sociální úzkost se tě bojí,“ stojí v jednom komentáři.

Brb this is on repeat. #greedy @tate mcrae #tubegirl #tubegirleffect

18. září 2023 v 8:44, příspěvek archivován: 18. září 2023 v 8:44

Říká, že její původ - vyrůstala v Malajsii a do Velké Británie se přestěhovala kvůli studiu práv na Durhamské univerzitě - má možná něco společného s jejím uvolněným přístupem. Prý je prostě uvolněná a tolik se nestydí. Na základě toho asi není příliš překvapivé, že nemá moc času na lidi, kteří kritizují její videa jako „krkolomná“ nebo její sestavy jako „trapné“.

„Upřímně řečeno, vůbec si to neberu k srdci,“ říká Sabrina, která nechce, aby kritika „zastínila“ to, co dělá.

Kariéra z metra

S její rostoucí popularitou si jí začaly všímat i značky a některé zprávy se zaměřily na to, že má smlouvu s modelingovou agenturou, manažera a nyní dostává nabídky na práci u známých značek. Spolupracuje například s kosmetickou značkou MAC.

Tube Girl turned M·A·C Girl✨
Viral TikTok sensation #TubeGirl @sabrinabahsoon is making her runway debut in our first-ever fashion show! Watch The M·A·C Face Show tonight on YouTube LIVE at 9PM BST / 4PM EST. Stream via in our bio. #MACStudioRadiance #SerumPowered #MACBackstage
Photo by @keaton_rich

17. září 2023 v 20:06, příspěvek archivován: 18. září 2023 v 8:47

Sabrina přiznává, že doufá, že ji Tube Girl kanál bude živit na plný úvazek, ale trvá na tom, že její začátky byly přirozené a nešlo o kalkul, jak se stát známou na sítích a potenciálně i influencerkou.

„Miluju tanec, miluju hudbu. Abych byla upřímná, metro samo o sobě není zrovna okouzlující místo, kde trávit čas. A protože v něm trávím tolik času, je hudba mým odreagováním. Takže upřímně řečeno je to prostě to, co bych dělala, i kdybych se u toho nenatáčela.“

Bez ohledu na to se videa Tube Girl trefila do vkusu mnoha fanoušků a dá se říct, že vytvořila trend. Na TikToku vznikají videa, kde další uživatelé, a to i muži, přidávají své verze Tube girl trendu. Hashtag #tubegirl měl v době psaní článku přes 270 milionů zhlédnutí.

ILL GET THERE #tubegirl

18. září 2023 v 8:45, příspěvek archivován: 18. září 2023 v 8:45

Sabrina říká, že se z tube girl stalo něco jako „hnutí“ o sebevědomí a možná i o trochu zajímavější cestě do práce.

„Když vidím, jak to lidé napodobují, říkám si: Konečně! Jako by to lidem došlo. Dojíždění do práce si užívají o něco víc a já ráda vidím, jak se lidé baví, takže je to pro mě taková srdeční záležitost.“

A dodává, že zájem, zpětná vazba a pozitivní reakce jsou tím, co ji drží v chodu. „Upřímně si myslím, že je to ten nejlepší možný výsledek, který mohl přijít,“ říká.