Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Nový Mike Je Pán? Tvrdej Bob natáčí na TikTok nehody a dohady s policií

Tomáš Drozd alias Tvrdej Bob na TikTok je zajímavou postavou českého TikToku. Některá jeho videa mají stovky tisíc zhlédnutí. Zveřejnil například několik videí, kterým vévodí převrácené auto, policie a několik jeho přátel. Celá věc došla tak daleko, že jednoho z nich policie zatkla.
  12:40

Převrácené BMW, flexa a smějící se Tvrdej Bob sedící na obrubníku, zní to jako scéna, kterou fanoušci tohoto influencera dobře znají. Jeho videa se totiž mnohdy nesou právě v tomto duchu. Jenže tentokrát nechyběly ani záchranáři a policie.

Tomáš Drozd, který na internetu vystupuje jako Tvrdej Bob, nahrává na sociální sítě obsah, nad kterým někdy zůstává rozum stát. Na svých autech a motorkách provádí neschválené úpravy, přidává i příspěvky, kdy se on nebo někdo z jeho přátel věnují riskantní jízdě. Občas to končí katastrofou, jako když zveřejnil video s hořící Oktávií RS během ilegálního silničního závodu, kdy naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Stejně tomu bylo i v tomto případě, kdy přidal společně s Michalem Dudou, známým taktéž jako „dudis_rs1“, na TikTok video, kde se pohybují společně se záchrannými složkami kolem vraku BMW ležícího na střeše. Z videí není sice nejde poznat co se stalo, ale podle tvůrce samotného a domněnek fanoušků v komentářích, se z auta pokoušeli vyndat katalyzátor, tedy část výfukového potrubí. V té je poměrně velký obsah vzácných kovů a dá se dobře zpeněžit. Napovídá tomu i to, že výfuk leží na silnici vedle auta.

Tvrdej Bob příjezd policie na místo moc nechápe. „Člověk si v dnešní době nemůže ani otočit auto na střechu, aby si kuchnul kat (kat je hovorový výraz pro katalyzátor, pozn. red.),“ napsal na Facebook. Jeho názor sdílí i někteří fanoušci. Nelíbí se jim třeba, že se do všeho připletly záchranné složky. „Člověk si chce říznout kat dřív než mu ho někdo uje*e a jdou se na to podívat celý jednotky izs místní dědiny,“ napsal. „Práce na podvozku vozidla když nemáte jámu nebo hever v domácích podmínkách,“ dodal další.

Ve videích se objevuje i policie, což může místy připomínat videa, která svého času na sociální sítě přidával Mike Je Pán. Jde vidět, že jeden ze účastněných provokuje policii právě ve stylu Mike Je Pána. Nabádá ostatní na místě k neuposlechnutí policie. „On tě nevyzývá, nedávej mu ho,“ říká například a má na mysli pravděpodobně řidičský průkaz a celkově neuposlechnutí policie.

Série pokračuje videem, ve kterém je jeden z aktérů zatčen, jelikož nadále odporuje policii. Ani spoutaný, sedící v policejním autě, se nevzdává a tvrdí, že je zraněný a žádá po policii lékařské ošetření, policie však jeho naléhání ignoruje. „Upřímně mi to přijde naprosto zbytečný, stačilo aby ten zatčený klučina alespoň trochu spolupracoval a všechno mohlo dopadnout jinak,“ reaguje na video jeden z komentujících. Video je doplněné hashtagem #freefilas a za tři dny ho vidělo už přes 330 tisíc lidí.