Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

TVTwixx se vkradli na hřbitov | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Kontroverzní tvorba TvTwixx. Vkrádají se na hřbitovy, propagují vlastní e-shop

Youtubeři TvTwixx v poslední době svoji tvorbu soustředí převážně na vyvolávání duchů a vkrádání se na temná či odlehlá místa jako hřbitovy, nebo opuštěné budovy. V posledním videu se vkradli na zavřený hřbitov, kde se pokoušeli vyvolat ducha zpěváka Karla Gotta. Reakce na video jsou smíšené. Někteří fanoušci je za to odsuzují, jiní oceňují jejich přístup k již zesnulé legendě českého popu. Ve videích zároveň propagují zboží z vlastního e-shopu.
  1:00

TvTwixx jsou známí pro své kauzy jako odpálení autobusu petardami, či vkradení se do vily Radovana Krejčíře. V poslední době se však specializují na vkrádání se na zakázaná, či zavřená místa, mnohdy spojená s nadpřirozenou tématikou. Tentokrát se vydali na hřbitov, na kterém je pochován známý zpěvák Karel Gott.

Na hřbitov se TvTwixx rozhodli jít v noci, když je hřbitov zavřený, i proto se tam museli vkrást přes plot. Kam mají jít už ale ostatně věděli. Není to totiž poprvé, co se vydali vyvolávat duši Karla Gotta. V září tohoto roku vydal youtuber Yasbys video společně s TvTwixx, ve kterém na hřbitově vyvolávali právě Gotta. Už ono video se setkalo s velikou kritikou od veřejnosti. „Úcta vůči zemřelému vám asi nic neříká, že? Karel se musí otáčet v hrobě,“ napsal jeden fanoušek do komentářů. „Tak to je hodně trapný. Nemáte úctu k zemřelému, chytáte trapné frekvence na stanice rádií a děláte, že vám tam mluví Karel. Nevím, co je ubožejší,“ napsal další.

„Nepřišli jsme sem dělat nic špatného, pouze bychom si s tebou rádi popovídali. Chtěli bychom s tebou komunikovat přes přístroje, které nám smrtelníkům ukážou, že tu jsi a že nám třeba chceš něco říct,“ mluví v novém videu Danny z TvTwixx ke Karlu Gottovi.

Propagace vlastního e-shopu

Ve videu využívají přístroje za tisíce korun. Zřejmě se tak snaží nalákat zákazníky na obchod prodávající přístroje na vyvolávání duchů, který ve videu zmiňují. Ten, ač to tak na první pohled nemusí vypadat, je psaný na jméno Daniela Sonnleitnera, tedy právě představitele TvTwixx Dannyho. Prodávají rozličné předměty. Od zakletých panenek, přes desky pro komunikaci s duchy až po samotné detektory, které ve videích sami používají.

U prodávaných předmětů se snaží navodit popisky pocit, že v komunikaci s duchy zásadně pomohou. „Podle lovců duchů tyto panenky přitahují entity a je prokázáno, že přitahují převážně duše žen a malých dětí kvůli osobnímu vztahu k těmto předmětům,“ stojí například v popisku panenky, která je na e-shopu ke koupi za pět a půl tisíce korun. „Každá panenka je vyrobena ze staré porcelánové panenky, která byla nalezena v nějaké staré budově nebo podzemních prostorách, tudíž každá má svou vlastní historii původu. Není tedy přímo prokázáno, že by panenka byla posedlá nějakou cizí duší, ale výrazně pomáhá při komunikaci s druhým břehem,“ dodává popisek.

Reakce fanoušků na video s Karlem Gottem jsou smíšené. „Více takových videí prosím. V tomto videu jsi se choval hezky a normálně k entitám,“ napsal jeden fanoušek pod video. „Tohle je neuctivé vůči Karlu Gottovi,“ napsal jiný.

Vyvolávání duchů, promlouvání k nim, či hledání cizích entit je momentálně na českém internetu velmi populární. Dalším celebritou, která toto téma ukazuje jak ve svých videích, tak na streamech je nejsledovanější český tiktoker JohnyMKV. Ve videích říká například různé strašidelné příběhy, či zajímavosti. Na streamech se často v noci vydává do temných lesů, kde se snaží najít něco strašidelného a neobvyklého.

Denny z TVTwixx se při natáčení dalšího videa dostal do problému. Celé natáčení skončilo totiž na policejní stanici. Kluci tam ale prý nebyli z důvodu, že by je někdo udal. Tentokrát šli udat securiťáka, který je údajně jak slovně, tak fyzicky napadl. Brzy plánuje k celé věci vydat vyjádření.

Témata: TvTwixx