Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

TVTwixx vs Wolt | foto: Youtube.com

TVTwixx a Koleso zase dělali ostudu. Převlékli se za kurýry a zesměšňovali donáškovou firmu

Youtubeři TVTwixx se společně s Kolesem vydali na Václavské náměstí v Praze. Vzali si tašku na převážení objednávek od společnosti Wolt a začali rozvážet fiktivní objednávky. O spolupráci s donáškovou službou se však nejedná. Do krabice kopali, házeli s ní, nakonec je zastavila až policie.
  10:57

Danny z TVTwixx vydal video, ve kterém rozváží fiktivní objednávky po Václavském náměstí v Praze. Na starém polorozpadlém kole jezdí společně s influencerem Kolesem. Ve videu opakovaně zmiňují rozvážkovou firmu Wolt, dokonce mají i její výrazný rozvážkový modrý box.

Danny, vlastním jménem Daniel Sonnleitner, je známý pro své četné zkušenosti s policií. V minulosti byl několikrát zatčen a odvezen na policejní stanici. Za odpálení zaparkovaného autobusu mu dokonce společně s jeho kamarády hrozilo i vězení. Tentokrát se střetl s policií znovu. Při natáčení ho zastavil strážník a konfrontoval ho s tím, že musí ihned zastavit natáčení videa.

„Tady na kole jezdit určitě nebudete. Vaše kolo nesplňuje pravidla takový, jaký by mělo. Jezdíte tady, provokujete ostatní, házíte s tím kolem a batohem. V případě, že to vyhodnotím jako, že někoho ohrožujete, tak budu z úřední povinnosti proti vám muset zasáhnout,“ konfrontuje strážník Dannyho. „Doporučuji vám, abyste se uklidnil. Pokud máte nějaký psychický problém, tak vám můžu ihned zavolat záchranku,“ doplňuje policista.

TVTwixx vs Wolt

Celé video je pojaté jako zesměšňování společnosti Wolt. Danny na začátku videa říká, že jim Wolt zablokoval účet, jelikož se údajně dozvěděli, že budou s Kolesem rozvážet objednávky.

„Jdeme dělat brikule do centra. Budeme do toho boxu mlátit, kopat, rozšlapávat ho a házet s ním,“ sděluje Danny své plány pro video. A svým slovům dostojí. Hlavní náplní videa je ničení donáškového boxu, pomlouvání společnosti Wolt a obtěžování kolemjdoucích.

TVTwixx vs Wolt

„Jak říkám, Wolt je fakt na hov*o firma. Platí málo kurýrům. Tohle je můj poslední den v týhle práci. Vykašlete se na to, nikdo nerozvážejte pro Wolt,“ pomlouvají aktéři ve videu donáškovou službu.

O spolupráci s Woltem tak očividně rozhodně nejde. To potvrzuje i reakce samotné firmy.

„Jsme otevření konstruktivní kritice i vtipné nadsázce, ale toto video je podle nás již za hranou. Mrzí nás obtěžování kolemjdoucích lidí, policie a partnerů v našem jménu. Autoři bohužel nemají základní informace o práci našich kurýrských partnerů – příkladem je kritika a ničení kola „od Woltu“, kdy kurýrští partneři používají vždy kola vlastní, či zcela neodpovídající výše výdělku. Pokud by si chtěli spolupráci reálně vyzkoušet, určitě mohou a budeme rádi. Je ovšem nutné se v prvé řadě identifikovat pravými osobními údaji, což se v tomto případě nestalo a nebylo možné vůbec spolupráci zahájit,“ řekla redakci antiyoutuber.cz k celé věci manažerka komunikace společnosti Wolt Jana Jarošová.

Zároveň jsou pod videem i rozporuplné reakce od sledujících. Mnozí video chválí a říkají, jak se u něj pobavili.

„Tak viděla jsem od vás hromadu nesmyslů, ale všechny mě pobavily, ale tohle....asi nemám slov,“ píše jedna z komentujících. Další dodává, že policista to řekl Dannymu správně, prý by měl vyhledat odbornou pomoc.

Témata: Koleso, TvTwixx