Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

TvTwixx ve videu z opuštěné italské psychiatrické léčebny | foto: instagram.com/tvtwixx

TvTwixx údajně kradou v Itálii, na Facebooku pak ukradené předměty prodávají

Skupina influencerů TvTwixx má problémy s italskou policií kvůli kradené motorce. Podle Jakuba Smreka alias Freescoota by však do Itálie měli jezdit pravidelně krást a odcizené předměty prodávat na Facebooku. Influencerům ale jde prý jen o sledovanost a nic kradeného neprodávají.
  10:00

TvTwixx je skupina kontroverzních influencerů včetně bratrů Andrease Sonnleitnera a Daniela Sonnleitnera (ačkoliv není jisté, zda to jsou vůbec pravá jména), která už několik let na YouTube točí videa jednak ze starých budov, kdy v některých z nich se snaží dokázat, že existují nadpřirozené jevy, a poté videa na hraně a za hranou zákona, kdy jediným jejich cílem je šikana zaměstnanců soukromých firem a státní správy. Jejich nápady zasahují až do rozmezí idiocie, kdy například nechali batoh přejet vlakem, čímž vystavili všechny zúčastněné obecnému ohrožení, čehož se účastnil právě i Jakub Smrek alias Frescoot. Od té doby už kamarádi nejsou a TvTwixx začali jezdit do Itálie, kde zkouší štěstí, když tady jim to s pověstí zrovna neklape, a mimo jiné tam nakupují různé předměty. Jenže podle některých informací se však zdá, že předměty mohou být kradené.

Ve čtvrtek večer zveřejnili nové video, ve kterém popisují, proč skončili v italské cele předběžného zadržení. Prý kvůli tomu, že v kufru jejich auta našla policie předměty, které nakoupili v místním starožitnictví. Mezi nimi byly také dvě motorky, jedna z nich byla podle policie kradená, a druhá měla obroušené sériové číslo. Obě motorky jim policie zabavila a teď jsou influenceři trestně stíháni na svobodě. Vše však údajně konzultují s právním zástupcem, kterého jim v Itálii přidělili okamžitě.

O celé situaci informoval web antiyoutuber.cz už v pátek. Na článek tehdy reagoval také Jakub Smrek, na sociálních sítích známý jako Freescoot a jejich bývalý kamarád. „Kreténi. Hlavně tam nejezdí prozkoumávat, ale krást věci, které tady potom prodávají na marketu na Facebooku,“ píše Smrek. Mnoho jeho sledujících se k němu s totožným názorem přidává.

V Itálii byli influenceři ze skupiny TvTwixx na začátku prosince. Už tehdy sdíleli mnoho příspěvků na sociálních sítích, ve kterých svým sledujícím ukazovali, co zajímavého v opuštěných budovách našli. „Opuštěná pitevna v Itálii. Fakt neskutečná atmosféra,“ píše na svém instagramovém profilu Daniel Sonnleitner, alias Danny, hlavní postava TvTwixx. Následně ukazuje opuštěné prostory včetně pitevních stolů.

Daniel Sonnleitner

O několik hodin později se v jedné z facebookových skupin určených k nákupu a prodeji zboží objevil příspěvek Sonnleitnera, který nabízel k prodeji právě ony pitevní stoly.

„Nabízím několik pitevních stolů ze staré podzemní pitevní místnosti. Jsou vyrobené z mramoru nebo kamene a jsou opravdu těžké,“ píše Sonnleitner a tvrdí, že se dříve používaly jako rekvizita na natáčení filmu a prodávají je kvůli tomu, že stoly už nevyužijí.

„Je možnost sehnání pouze jednoho stolu, cena dohodou. Orientačně jeden stůl za 20 tisíc korun,“ dodává účet s jeho jménem.

Daniel Sonnleitner

Podle samotného Sonnleitnera je to nakonec ale tak, že nic neprodávají, jen si chtěli zvýšit sledovanost.

„Stoly jsme na prodej nikdy neměli, to je zjevné, že fotky z inzerátu nejsou focené u nás doma nebo v bazaru. Jedná se o recesi a o úspěšný pokus vyvolat kontroverzní diskuzi mezi lidmi na Facebooku,“ popisuje Sonnleitner pro web antiyoutuber.cz. Prý jim šlo opravdu jednoduše o to, aby se o ně začalo zajímat více uživatelů.

Pod jiným inzerátem jeden z komentujících upozornil, že by se mohlo jednat o kradené předměty. Sonnleitner, který na Facebooku vystupuje pod jménem Danny Threeman, tvrdil, že ne všechno, co prodává, je jeho. Předměty prý nabízí on, protože ho sleduje více uživatelů.

Daniel Sonnleitner

Příspěvky ve facebookové skupině už dohledatelné nejsou. Podle dostupných informací se však nic z toho nestalo poprvé. Členové TvTwixx stále tvrdí, že od všech předmětů, které prodávají, mají účtenky, ale ke stolům žádné účtenky nemají, protože na prodej nebyly. Všechny ostatní prý doložit můžou.

Témata: TvTwixx