Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

TvTwixx mají problémy s italskou policií | foto: instagram.com/dannythreeman

TvTwixx mají problémy s italskou policií. Možná skončí u soudu kvůli kradené motorce

TvTwixx vyrazili do Itálie na výlet prozkoumávat opuštěné domy. Jednou v noci však uvízli v úzké uličce a museli je vyprostit hasiči, kteří v autě našli kradenou motorku, sekeru a teleskop. Kvůli tomu možná skončí TvTwixx u italského soudu.
  15:00

TvTwixx je skupina kontroverzních influencerů, kteří v poslední době tvoří především videa, ve kterých prozkoumávají opuštěné budovy a snaží se dokázat, že existují určité nadpřirozené jevy. Ač je mnozí kritizují, videa sdílí neustále a tentokrát se kvůli jednomu z nich vydali i do Itálie. Prý tam jsou totiž mnohem zajímavější opuštěná místa než v Česku. Teď tvrdí, že se na místě dostali do konfliktu s policií.

Už před měsícem začali tvůrci kanálu TvTwixx sdílet videa z italských měst, ve kterých prozkoumávali okolí a různé stavby. „Byli jsme v Itálii natáčet průzkumná místa, protože tam jsou jednoduše lepší lokace. Jsou tam psychiatrické léčebny, vily s bohatou historií, měli jsme tam i posvátný chrám. Jeli jsme tam jak natáčet videa, tak i nakupovat do místních starožitnictví,“ popisuje Daniel Sonnleitner, alias Danny, hlavní postava TvTwixx, ve videu. Následně sledujícím povídá, že výlety jsou drahé a díky tomu, že je budou podporovat ať už různými finančními dary, nebo nákupy na jejich e-shopu, si budou moct dovolit podobné výlety podnikat častěji.

Jednou v noci je v Itálii napadlo, že by se mohli projet po okolí a podívat se, jestli nenajdou nějaký opuštěný dům. Při projíždění městem dodávkou se však zasekli v úzké uličce a museli zavolat hasiče, aby jim pomohli. V kufru jejich auta následně hasiči objevili nakoupené předměty ze starožitnictví, mezi kterými byly také dvě motorky bez technických průkazů. Právě kvůli nim prý hasiči zavolali policii a oni následně skončili v italské cele předběžného zadržení.

Kradená motorka a sekera

Po několika hodinách na policii a následného výslechu si údajně po doložení účtenek mohli většinu zakoupených věcí nechat. Největší problém byly právě zmíněné motorky, sekery na dřevo a teleskop. „Sekery nám zabavili z toho důvodu, že je nelegální po desáté hodině večer vozit v autě sekeru. Prý je to brané jako zbraň a stejně tak teleskop,“ popisuje Sonnleitner. Jedna z motorek je prý kradená a tu jim okamžitě zabavili. Druhá má obroušené sériové číslo a proto se vrácení ještě jedná.

Kvůli zmíněnému incidentu jsou prý členové TvTwixx v Itálii trestně stíhaní na svobodě. „Tuhle věc má teď státní zástupce v Itálii a ten teď rozhoduje, jestli nám ty věci vrátí nebo ne. Taky rozhoduje, jestli kvůli tomu bude soud nebo ne. Jsme v kontaktu s italským právníkem, kterého nám přidělili už na té policejní služebně,“ popsal Sonnleitner redakci antiyoutuber.cz. Prý mu dodávají potřebné účtenky a snaží se bránit tím, že v Česku je legální vozit sekeru v autě a italské zákony si neprostudovali. Zároveň si nejsou jistí, kdy a jak celý případ skončí.

Témata: TvTwixx