Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Andrew Tate je vzorem mladého kontroverzního streamera | foto: instagram.com/goudakralsyru

Český Andrew Tate? Streamer GoudaKralSyru přebírá jeho názory na ženy

Nenávistné názory Andrewa Tatea se pomalu dostávají i do Česka. Právě on je pro mladého streamera GoudaKralSyru největším vzorem. Na živých vysíláních se ptá na počet sexuálních partnerů čtrnáctiletých děvčat a říká, že ženy jsou jen majetek.
  13:50

Na TikToku se poslední dobou rychle šíří videa s kontroverzními názory bývalého kickboxera Andrewa Tatea. V mnoha rozhovorech se vyjadřoval urážlivě o ženách různými způsoby. Jednou zpochybňoval jejich loajalitu, podruhé jejich inteligenci. Podobných situací je nespočet a problémem je u všech přílišná objektivizace žen.

Algoritmus tato videa nabízí spoustě mladých mužů. A někteří se v něm zhlédli a považují ho za svůj vzor. Například český streamer GoudaKralSyru, vlastním jménem Oldřich Balicz. Jeden z jeho streamů nese název „feminismus je s*ačka a slabá generace debata.“

Povídá v něm o tom, že jsou ženy jen majetek, neměly by chodit do práce, jen se starat o domácnost a být doma. Misogynní tematika se, po vzoru Andrewa, nese celým čtyřhodinovým streamem. Naráží ale i na jiná kontroverzní témata. Ptá se například mladých hochů, jestli už masturbují a případně kolikrát denně.

Jednoho ze sledujících se zeptal, jestli má už přítelkyni a když odpověděl, že má a je jí čtrnáct let, začal streamer rozebírat, zda je panna a kolik měla případně sexuálních partnerů před jeho sledujícím. Jiný ho upozornil, že v tomto věku je pohlavní styk nelegální. „Kámo, to mě reálně vůbec nezajímá, já jsem se neptal, jestli je pod zákonem, já jsem se ptal, jestli je panna nebo není,“ odpověděl Oldřich. „V dnešní době ti najdu holky, kterým je dvanáct a nejsou panny,“ pokračuje.

Dál řešil například počet sexuálních partnerů u žen. Pokud jich měla žena „hodně“, vyjadřoval se o ní tak, že je promiskuitní. Naopak pokud by teoreticky měl muž stejný počet sexuálních partnerů jako zmiňovaná žena, je podle něj vše v pořádku a je „frajer“.

V neposlední řadě se bavil o mentálním zdraví u mladistvých. Čtrnáctileté děti podle něj nemohou mít depresi a jen si vymýšlejí. Taky to podle něj není nemoc. Své promluvy také doplnil o několik situací ze svého osobního života. Čerstvě dvacetiletý mladík údajně cvičí jen proto, aby se mohl s někým poprat, pokud ho naštve.

Video se sdílelo v jedné ze soukromých skupin na Facebooku. Do ní se přišel Oldřich k jeho kontroverzním názorům vyjádřit. Podle něj jsou výše popsané názory jen vytržené z kontextu, nepravdivé a nepochopené. Někteří také reagují, že vše říká s nadsázkou.

Zároveň se v diskuzi vyjádřil k názorům Andrewa. Mluví o něm údajně proto, že má jednoduše dobré rady a názory. Diskutující se zeptal, který názor má konkrétně na mysli. Podle něj je dobrým příkladem například ten, že muž, který dělá věci nezávisle na tom jestli se mu chce nebo nechce, vždy porazí muže, co se řídí emocemi.

Streamer se popisuje jako vtipálka. Snaží se bavit své publikum a reagovat na aktuální dění ve světě. Také chce pomáhat divákům v osobním rozvoji a vést je správným směrem. Ve větší povědomí přišel až zmiňovaným streamem, na platformě Twitch ho odebírá zhruba tisíc a půl uživatelů.