Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Ukázka toho, jak by aplikace Threads mohla vypadat. | foto: Meta

Meta a její náhrada za Twitter: Muskova aplikace má problémy, Meta toho chce nejspíš využít

Na aplikaci, která by mohla konkurovat Twitteru, pracuje Meta Marka Zuckerberga od začátku letošního roku. Teď, když Muskova aplikace zažívá problémy a hněv uživatelů kvůli dennímu limitu zobrazovaných příspěvků, se v některých koutech světa nová konkurenční aplikace začíná pomalu objevovat v obchodech s aplikacemi.
  9:32

O víkendu si toho všiml nejspíš každý aktivnější uživatel Twitteru. Její šéf Elon Musk omezil počty Tweetů, které uživatel denně může zobrazit. Pro platící uživatele je limit poměrně štědrý, pro neplatící už moc ne. Ač má jít dle Muska o dočasné řešení, tak mnoho lidí zvažuje, že síť opustí. Toho, zdá se, chce využít Meta, mateřská společnost například Facebooku a Instagramu. V některých částech světa totiž do Google Play obchodu s aplikacemi zveřejnila aplikaci Threads, česky vlákna. Ta se má chovat nejspíš podobně, jako právě Twitter. Tomu napovídá i název, jelikož vlákna jsou velkou součásti Twitteru.

Aplikace má být propojená s Instagramem. „Threads je místem, kde se setkávají komunity a diskutují o všem, od témat, která vás zajímají dnes, až po to, co bude trendy zítra. Ať už vás zajímá cokoli, můžete sledovat své oblíbené tvůrce a další, kteří mají rádi stejné věci, a přímo se s nimi spojit – nebo si vybudovat vlastní věrné příznivce a podělit se o své nápady, názory a kreativitu se světem,“ stojí v popisku aplikace.

O tom, že Meta něco takového chystá, se mluvilo už v dubnu. Tehdy společnost přijala i řadu zaměstnanců, které postihlo velké propouštění po příchodu Elona Muska do firmy.

Zatím však aplikace není dostupná v příliš zemích, v Česku ji sice můžete v Google Play Store najít, stáhnout však nejde. Kdy se aplikace dostane mezi širší veřejnost zatím není jasné. Přímá konkurence Twitteru z dílny Meta by však mohla ještě okořenit zápas mezi Muskem a šéfem Mety Markem Zuckerbergem. S tím oba muži souhlasili, teoreticky by se zápas mohl odehrát i v římském Koloseu.