Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Fanoušek Lewise Hamiltona tvrdil, že má rakovinu. Vše si vymyslel. | foto: Antiyoutuber.cz

Předstíral rakovinu a smrt. Muž z Británie obelhal Twitter a tým F1

Není výjimkou, že si nejrůznější sportovní kluby a celebrity na své akce zvou fanoušky, kteří bojují s vážnou nemocí. Chtějí jim alespoň trochu zlepšit náladu. To stejné udělal tým formule 1, konkrétně Mercedes. Fanoušek týmu a hlavně Lewise Hamiltona tvrdil, že má rakovinu v terminálním stádiu. Mercedes mu plnil přání. Ukazuje se, že si mladík ale vše vymyslel.
  16:00

Tragické osudy a terminální stádia nemocí přitahují na sociálních pozornost, lítost a solidaritu. Stejně tomu bylo i v případě dvacetiletého mladíka Liama, který na Twitteru vystupoval pod přezdívkou CenturionLewis.

Jeho prezentace na sociálních sítích byla zpočátku čistě o formuli 1 a o jeho lásce k Lewisi Hamiltonovi. To se ale letos změnilo. Začátkem března zveřejnil zprávu, kde psal o průběhu nemoci. „Moje rakovina se nezmenšila, ale začala se šířit po celém těle, podstoupil jsem nouzovou radioterapii a šel jsem domů a poté jsem měl několik těžkých záchvatů a nyní jsem byl přijat do nemocnice, pravděpodobně mě čeká operace,“ napsal.

V červenci ještě přitvrdil. Sdílel zprávy o vážné dopravní nehodě, kterou se štěstím přežil. Zpráva hned přitáhla pozornost jak twitterových uživatelů, tak samotné stáje F1 Mercedesu. Ta dvacetiletého mladíka pozvala jak do továrny v britském Brackley, tak na Velkou cenu Maďarska.

Návštěvu v Brackley Liam stihl, závod F1 už ne. Na jeho profilu se objevilo oznámení, že mladík zemřel. „Ahoj všichni, jen abych vás chtěl informovat, že CenturionLewis dnes večer v poklidu zemřel poté, co se mu náhle zhoršil zdravotní stav. Požádal mě, abych vás všechny informoval, je mi líto, že nenesu lepší zprávy,“ stálo v Tweetu. Kondolence a zprávy plné smutku na sebe nenechaly dlouho čekat, přidal se i samotný Mercedes.

Jenže nakonec se ukázalo, že je vše jinak. S odhalením přišel účet CytrusF1, který se pravidelně věnuje kontroverzím.

Odhaluje, že ač se osoba za účtem skutečně jmenuje Liam, není mu 20 let, ale 28, pracuje v nemocnici a má dokonce dvě děti. Ale co víc, v žádné dopravní nehodě se za poslední době neocitl, nikdy neměl rakovinu a je živ a zdráv. Dokazuje to mimo jiné, že Liam v době, kdy měl být už dávno mrtvý, ze svého pravého profilu konverzoval s ostatními a byl aktivní.

Jakmile se tato zpráva objevila, Mercedes okamžitě stáhla příspěvky týkající se údajné Liamovy smrti. Tento osmadvacetiletý muž nejenže obalamutil jeden z předních týmů F1, ale také profitoval z kampaně na platformě GoFundMe poté, co získal sympatie uživatelů sociálních sítí, kteří mu chtěli přispět na léčbu rakoviny.

Co s Liamem bude dál není jasné. Smazal si všechny sociální sítě, údajně ale používá fake profily a snaží se své jméno očistit.

Zároveň se začínají množit příspěvky, ve kterých si lidé z Liama utahují. Někteří ho třeba přirovnávají k Simonu Levieovi, kterého nechvalně proslavil dokument Netflixu Tinder Swindler.