Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Týden na sítích. | foto: Antiyoutuber.cz

Týden na sítích: Naštvaná Adéla, Království Tadeáš a coming out na Twitteru

První celý říjnový týden přinesl nejednu zajímavost na sociálních sítích. Už klasicky bylo rušno kolem Shopaholic Adel, v sobotu pak přišel s neonovou párty Tadeáš Kuběnka. A že není dobré věřit všemu, co se na sítích píše, ukázal falešný coming out fotbalisty Casillase.
  8:00

Shopaholic Adel je vulgární

Ani další týden se neobešel bez Shopaholic Adel. Tentokrát zase úřadovala na streamech na TikToku. Její sledující nejprve zaujalo, jak se na živém vysílání chovala k snoubenci Davidovi. Ten dle všeho nechtěl na vysílání být, Adéla ho k tomu však nutila. Před kameru, ke které stál zády, ho dokonce přivedla za ruku. Poté si stěžovala, že David mluví moc nahlas a ona kvůli tomu má problémy se soudy v jejich novém bytě, kam se teprve před nedávnem přestěhovali. Její chování ke snoubenci vzbudilo mezi sledujícími znovu diskuze o tom, jak to mezi sebou dvojice ve vztahu má. Zároveň se pod videem začal objevovat hashtag #freeDavid.

Následně Adéla živě vysílala společně s dvojicí méně známých tiktokerů – Danielem a Kikinou. Ti jsou údajně uprostřed rozchodu a Adéla se postavila na stranu Kikiny. Jejímu partnerovi velmi sprostě nadává a uráží ho. Celou dobu používá nejrůznější vulgarity a sprostá slova.

Na osudný stream natočil video i reakční kanál Sibiřan, který před pár dny dosáhl na YouTube hranice sto tisíc odběratel.

Království Tadeáš

V sobotu uspořádal už podruhé influencer Tadeáš Kuběnka neobvyklou party. Království Tadeáš, jak se akce jmenuje, se konala v pražškém klubu Mecca. Téma? Neony. Ty byly současně i povinným dress codem. Na akci nechyběly ani další zajímavé osobnosti českého světa influencerů. Mezi hosty byla například Sugar Denny, se kterou výherce druhé řady reality show Like House nyní natáčí podcast, či influencerka Veronica Biasiol, která jen nedávno vyšla ven s tím, že trpí kožním onemocněním vitiligo.

BANGER. v Koreji

Film režiséra Adama Sedláka BANGER. je v českých kinech už nějaký ten týden. Na sociálních sítích se mu dostává převážně chvály. Teď má za sebou BANGER. další poměrně velký krok – zahraniční premiéru. Po Slovensku ale i o něco dál, v Jižní Koreji.

Právě tam se tvůrci filmu, včetně režiséra Sedláka a hlavní hvězdy Adama Mišíka, vydali. Mišík dokonce v korejském rádiu živě zazpíval titulní píseň Prach. Film se v Koreji vysílá s anglickými titulky. Pro český film poměrně velký úspěch.

Coming out na Twitteru

Mluvit o své sexuální orientaci je ve světě profesionálního sportu pořád docela tabu. Mnoho mužských sportovců se k tomu, že jsou například homosexuálové, nepřiznává. O to víc šokující bylo, když v neděli s takovým prohlášením přišel bývalý profesionální fotbalista a hvězda španělské reprezentace Iker Casillas. „Doufám, že mě budete respektovat: Jsem gay,“ napsal Casillas na Twitter. Na to mu dokonce odepsal někdejší reprezentační kolega Carlos Puyol. Nadešel čas oznámit náš příběh, Ikere,“ zareagoval.

Casillasovo prohlášení ale překvapilo nejednoho fanouška. I kvůli tomu, že fotbalový gólman v roce 2010 našel svou lásku – sportovní novinářku, kterou po triumfu Španělů v témže roce v přímém přenosu políbil, nakonec si ji vzal a má s ní dva syny. I proto se to španělským médiím moc nezdálo.

Spekulovali, že byl Casillasův účet napaden hackery. A to se nakonec ukázalo jako pravda. Casillas se pak omluvil celé LBGTQAI+ komunitě.