Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Youtuber LightWing nahrál video, ve kterém zkouší, zda mu půjde učení na kytaru lépe, když při každé chybě dostane elektrický šok. | foto: https://www.youtube.com/user/lightwing22/Antiyoutuber.cz

Youtuber sestrojil kytaru, která mu při chybě dá elektrošok

Youtuber Lightwing sestrojil elektrickou kytaru, která hráče potrestá elektrickým výbojem, pokud zahraje špatnou notu. Chtěl tím otestovat, zda mu fyzické tresty pomohou k tomu, aby se rychleji a lépe naučil hrát na kytaru.
  8:30

Díky síle umělé inteligence a výukové hře na kytaru Rocksmith se youtuberovi Lightwing podařilo postavit kytaru, která uživatele trestá elektrošoky, pokud něco zkazí. „Chci otestovat, zda jsou tělesné tresty ve vzdělávacím prostředí prospěšné a zda mi to pomůže s učením. Nebo jsem jen masochista, který si to snaží ospravedlnit,“ řekl ve videu na YouTube.

Vysvětluje, že vytrénoval umělou inteligenci pomocí TensorFlow, aby detekovala chyby ve hře Rocksmith. Jakmile detekuje chybu, vyšle signál do mini počítače, který přepne relé a to spustí taser.

TensorFlow je bezplatná softwarová knihovna s otevřeným zdrojovým kódem pro strojové učení a umělou inteligenci. Která zaměřuje se zejména na trénink neuronových sítí. Vytvořil ji tým Google Brain pro interní použití Google ve výzkumu a produkci.

Celkově došel k závěru, že přidání šoků do jeho cesty učení se na kytaru ho nemotivovalo k tomu, aby hrál lépe. Není to ale poprvé, co youtuber vytvořil pěkně divoký kytarový vynález.

Umělá inteligence pomáhá nejen hudebníkům naučit se hrát, ale dokonce umožnila předpovědět, jak by vypadaly osobnosti dvacátého století v roce 2022, kdyby byly stále naživu. Turecký umělec Alper Yesiltas vytvořil řadu snímků s názvem „Kdyby se nic nestalo“, které se skládaly z portrétů vytvořených právě umělou inteligencí. Vytvořil Princeznu Dianu, Fredyho Mercuryho či 2Paca a mnoho dalších.

As if nothing happened.. #diana #princessdiana #ai #artificialintelligence #asifnothinghappened

17. září 2022 v 16:58, příspěvek archivován: 11. října 2022 v 14:18