Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Mladíci mířili zbraní na další děti | foto: Facebook.comAntiyoutuber.cz

Drželi jim u hlavy zbraň, kopali do nich a mlátili je. Případ řeší kriminalisté

Na sítích se momentálně šíří zarážející videa. Zřejmě nezletilý mladík na jenom z nich drží zbraň u hlavy jinému dítěti, přičemž do něj jiný agresor kope a mlátí ho. Útočníci si to celé natočili na mobil a video se následně začalo šířit po internetu, kde se strhla lavina ostrých reakcí na agresory. Někdo si útočníka se zbraní našel a dal mu pořádně za vyučenou. Případem se už zabývají kriminalisté.
  15:00

Sociální sítě jako zlé a pekelné místo? Někteří se v dnešní době snaží natolik zalíbit, že často zachází i za hranice zákona. Momentálně na internetu kolují videa, na kterých jistý mladík míří zřejmě plynovou zbraní na jiného člověka. Aktérů je však v incidentu víc. Jiní agresoři do napadeného kopou a mlátí ho do obličeje. Otřesné video se dostalo na internet a agresoři jsou v problémech. Poté, co se k situaci vyjádřilo několik celebrit se strhla honba za útočníky. Agresor se zbraní dostal pořádně za vyučenou. Případ již řeší kriminalisté.

První kdo na celý incident upozornil, byl zřejmě známý profesionální zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička. Ten na svém Instagramu sdílel video, ve kterém agresoři útočí na bezbranného mladíka. Účastníků bylo v incidentu více. Zřejmě tři mladíci útočili s plynovou zbraní v ruce. Jeden se smál za kamerou, druhý mířil pistolí a třetí rozdával údery. Bezbranný napadený se snažil v klidu spolupracovat a dle veřejnosti se zachoval nejlépe jak mohl. Udržel si důstojnost, vysmál se útočníkům a údery snesl s respektem, píšou uživatelé na sítích.

I work hard so I can give my family the life i never had

30. dubna 2023 v 19:17, příspěvek archivován: 15. května 2023 v 12:50

Pomsta veřejnosti

Drsné video vyvolalo ve veřejnosti velkou touhu po pomstě a reakce byla rychlá. Nemálo hodin po zveřejnění prvního videa, se objevila další. Na jednom jdou vidět dva mladíci, jak vystupují z autobusu a na zastávce přistupují k agresorovi, který měl v incidentu mířit zbraní. „Na koho míříš pistolí? Na koho míříš pistolí?“ konfrontují jednoho z útočníků. Ten se je bez odpovědi snaží ignorovat a s někým telefonuje. Zareagovat však zřejmě měl. Po chvíli ho jeden z mladíků začne zasypávat údery a strhne ho z lavičky na zem. Napadený se jen s křikem svíjí na zemi, přičemž do něj útočníci kopou a plivou na něj. Po chvíli místo činu a mladíka opustí.

Pro agresora se zbraní to však nebyl konec jeho trápení. Za své činy bude pykat ještě hodně dlouho, píšou někteří. Jiná skupina zřejmě nezletilých dětí ho konfrontovala a vzala mu telefon. Donutili ho, aby se omluvil a chtěli po něm, aby jim dal jeho ramenní peněženku značky Trapstar. „Nedám ti Trapstar bag, já chci můj mobil. Já chci můj mobil,“ říká mladík. Video končí v momentě, když se u mladíků zastaví náhodný kolemjdoucí.

Tato konfrontace má ale pokračování. Zřejmě stejná skupina dětí odvedla útočníka k potoku, kde ho přinutili, aby si do něj klekl. „Ještě, ještě,“ nutí jeden z mladíků agresora, aby se posunul dál do potoka. „Tak se mi omluv do očí. Já chci promiň hezky jak od maminky,“ pokračuje jeden z mladíků. Existuje ještě jedno video, ve kterém jde vidět ubrečený agresor, jak ho neznámí muži donutí k odevzdání jeho ramenní peněženky. Není jisté, jestli se jednalo o stejnou skupinu lidí, ale dle jiného oblečení, které na sobě agresor má nejspíše ne. „To jsi chlap, že míříš zbraní na malý kluky? Dej mi ten Trapstar bag a nes*r mě m*dko,“ říká jeden ze skupiny konfrontujících. Mladík tak skupině s brekem odevzdává jeho ramenní tašku.

Reakce útočníků

Agresor se zbraní se k situaci vyjádřil na svém Instagramu. „Omlouvám se tomu klukovi za to, co jsem mu udělal. Moc se omlouvám. Jsem debil, že jsem to udělal,“ omlouvá se mladík. Omluva však přišla dle některých jen kvůli tlaku veřejnosti. Poté, co se videem pochlubil neznámému uživateli na sítích dodal, jak ho po vypnutí kamery napadl. „Já jsem mu pak dal bombu a vypnul jsem ho. Jsem ze Smíchova no, to je normální,“ píše mladík. Zbytek útočníků se dle veřejnosti skrývá.

Agresor který do mladíka kopal a několikrát ho udeřil měl být také konfrontován neznámými kluky. Na videu jde vidět, jak mu pod krkem drží nůž a osočují ho z toho, co udělal. Následně měl i údajně skončit v nemocnici. Někteří však diskutují o tom, že tato konfrontace je sehraná a nepravdivá. „Je to fake. Je to ten druhý kluk. On je v pasťáku a ty kluci tam natočili tohle video, protože ten kluk nechce dostat,“ říká jeden uživatel na Instagramu.

Většina aktérů je dle většiny nezletilá. Uživatelé se na sítích svěřují, že celý případ a důkazy už předali policii. K incidentu se pro Antiyoutuber.cz vyjádřil i vedoucí oddělení tisku policie Jan Daněk. „Videa jsme na sociálních sítích zaznamenali a případ již řeší kriminalisté,“ říká Daněk.