Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Václav Mikulášek by rád zápasil s Karlosem Vémolou. | foto: Facebook

Fighter Mikulášek zažíval v dětství šikanu. Pral se a hrozilo mu i vězení

Václav Mikulášek, přezdívaný „Baba Jaga“, svou kontroverzí zaujal fanoušky zápasů MMA. Dětství ho ale velmi poznamenalo. Zažíval prý šikanu, jeho otec bil matku a on sám se často pral a hrozilo mu dokonce i vězení.
  11:04

Václav „Baba Jaga“ Mikulášek je čtyřiatřicetiletý český zápasník původem ze severu Moravy. Zápasí pod organizací Oktagon a patří mezi nejkontroverznější osoby ve svém oboru. Jeho cesta ke slávě však nebyla jednoduchá. Mikulášek si totiž za svůj život prošel velmi těžkými chvílemi. Období šikany ve škole, problémy v rodině, časté rvačky – to vše za sebou Mikulášek má. Během rozhovoru na youtubovém kanálu s názvem A-Cast a Kid Ajvn na vše zavzpomínal.

Své dětství Mikulášek strávil v moravskoslezském Bohumíně. Vzhledem ke svým tělesným proporcím už na základní škole zažíval často šikanu. Nejen od svých spolužáků, ale také od učitelů. Učitelé se totiž znali s jeho babičkou, se kterou nevycházeli dobře a která zároveň také učila na stejné škole, takže si svou zlost často na Mikuláškovi vybíjeli. Dávali ho také jako špatný příklad jeho spolužákům, aby se učili, jinak na tom budou stejně. Spolužáci na něj taky často čekali v přesile před školou, kde ho přímo před zraky učitelů bili, nutili ho dělat kliky a plivali na něj. Kvůli podobným incidentům ze základní školy, se v Mikuláškovi probudila agrese a na střední škole sám šikanoval druhé. Nikdy si ale prý za své cíle nevybíral slabší. První den na střední, se na něj špatně podíval jeden ze studentů a Mikulášek ho okamžitě udeřil.

Václav Mikulášek

Vyučil se kuchařem a po škole využil příležitosti a vydal se do Irska, kde pracoval v gastru. Jenomže došlo k incidentu, kdy jeho nadřízený skončil v nemocnici, protože mu Mikulášek zlomil čelist. „Byl prostě drzý, pořád do mě strkal a říkal mi, ať přidám, ať pracuji rychleji a tak, jenomže na mě sahal. Mě nevadí, když mi někdo nadává, ale nenávidím, když na mě někdo sahá,“ vysvětlil v rozhovoru Mikulášek. Během jeho pobytu v zahraničí, se taky potýkal s problémy v jeho rodině. Jeho rodiče se totiž rozváděli. Mikuláškův otec byl násilník a bil jeho mámu, dokonce natolik, že skončila v nemocnici. Mikuláška to velmi poznamenalo.

Nejhorší zážitek se mu stal v Ostravě na diskotéce, když mu bylo okolo třiceti let, kdy za ním přišla holka, začali se spolu bavit a najednou ho napadl pravděpodobně její přítel. Mikulášek mu zasadil dva tvrdé údery a poslal ho k zemi. Přerušila se celá diskotéka, protože knokoutovaného kluka museli oživovat. Mikulášek nevěděl, co má dělat, proto se rozhodl utéct. „Dozvěděl jsem se, že ten kluk ležel dva dny v kómatu, měl zdrátovanou čelist a krvácení do mozku,“ vzpomíná Mikulášek. Díky podobným problémům, mu hrozily podmínky, dokonce i vězení.

Mikulášek strávil pět let v Anglii a jeho koníčkem bylo dlouhou dobu vzpírání. Rozhodl se však, že zkusí box a hned po dvou měsících měl svůj první zápas, který ovšem prohrál na body. Když se vrátil zpět do Čech řekl si, že začne trénovat MMA. Hned na prvním tréninku si poranil achilovku a musel si dát pauzu. Po návratu se do trénování pustil naplno, shodil velké množství tělesné váhy a začal zápasit. Svůj první MMA zápas vyhrál a začal si důvěřovat. Pořád slýchával kritiku na jeho jméno a to ho motivovalo k tomu dotáhnout to daleko. Začal trénovat v Praze a postupně se vypracoval až ke smlouvě s Oktagonem. Před zápasem prý nemá strach z průběhu, ale sám ze sebe. Podle jeho slov se největší souboj odehrává v jeho hlavě a i když na venek působí sebejistě, v reálu to tak není.