Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Trans tiktokerka zemřela | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Trans tiktokerka zemřela, příčina smrti zatím není jasná. Fanoušci tomu nemohou uvěřit

Fanoušci zůstávají v šoku poté, co se dozvěděli o náhlé smrti jejich oblíbené trans tiktokerky Vanessy Barrett. Ta náhle zemřela, přičemž její smrt byla oznámena skrz jeden účet na Twitteru. Příčina smrti stále není známá. Barrett byla na svých sítích často aktivní. Její hlavní pracovní náplň byla však v neziskové organizace propagující testování na HIV.
  18:00

Veřejnost se nedávno dozvěděla o smrti oblíbené a milované trans tiktokerky Vanessy Barrett. Ačkoliv příčina jejího úmrtí stále není známá, zřejmě by to s její TikTok kariérou nemělo mít nic společného. Barrett byla ambasadorkou neziskové organizace CAN Community Health propagující testování na HIV. Někteří na sítích diskutují, že byla na HIV pozitivní. Žádné informace tato tvrzení však nepodporují.

@vanessavincenzo3 #fyp #trans ♬ original sound - BitterBetty

Jakožto trans žena se Barrett považovala za obhájkyni trans komunity a valná část jejího života byla zaměřená právě na komunitu LGBTQ+. Byla tedy také součástí a ambasadorkou organizace propagující testování na HIV a jiné sexuálně přenosné infekce. Na svých platformách tak často hovořila právě o těchto onemocněních a dávala svých sledujícím rady k tomu, jak nedostat takové infekce.

Veřejnost šokovala zpráva o jejím úmrtí, kterou na svém oficiálním Twitteru sdílel účet CAN Community Health. V příspěvku vyjádřili svou soustrast, přičemž však neuvedli důvod její smrti. „CAN Community Health vyjadřuje naši nejhlubší soustrast přátelům a blízkým Vanessy Vincenzo Barrett. Věřila v naše poslání celým svým srdcem a stejně milovala každého člena našeho preventivního týmu Phoenix. Vanessa nám všem bude hluboce chybět,“ píše se v příspěvku.

@vanessavincenzo3 #nthtd #hiv #stopstigma #trans #testing #canhivtest #vanessavincenzo3 #wig #fyp #stylist #phx #az #free ♬ original sound - Vanessa

Tisíce fanoušků milovalo její vlídnou otevřenost a pozitivitu. Barrett se ve svých videích snažila šířit lásku a hlavně také její životní příběh, jakožto trans ženy. Jak na svém TikToku, tak na Instagramu má napsáno, že byla zpěvačka. Vystupovala také pod přezdívkou Bella The Meatball jako Drag umělkyně. V jejích videích se těžko najde jedno, které by začala se smutnou zprávou, či zamračeným výrazem. Vždy se přívětivě usmívala, což uživatelé v komentářích také píšou, že bude jedna z věcí, která jim na Barrett bude chybět nejvíce.

Úmrtí oznámili také skrz Barrett TikTok účet její nejbližší přátelé. „Bohužel Vanessa Vincenzo Barrett zesnula. Během těchto časů úzce spolupracujeme s její tetou, abychom zajistili, že její památka bude poctěná tím nejlepším možným způsobem,“ říká ve videu jeden z nejlepších kamarádů Barrett. „Abychom to mohli udělat, založili jsme online sbírku skrz GoFundMe,“ doplňuje. Sbírka by měla pomoct uhradit vše možné náklady spjaté s úmrtím Barrett. To obsahuje i náklady na její pohřeb.

@vanessavincenzo3 Please donate and share Vanessas go fund me to help alleviate her aunt of the cost of her services. Vanessa touched so many lives and we would like to give her the send off she deserves. @@chaseinsexed@@its_tylerrrrrrr##phoenix##arizona##transgirl##inmemoryof##vanessavincenzo3 ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

Příčina její smrti tedy zatím není jistá. Někteří se však nechali slyšet, že by dle nich mohla být pozitivní na HIV. Takové komentáře jsou jinými uživateli však ostře kritizovány, jelikož nejsou nijak opodstatněné a dle nich lživé. Většina je její smrtí vyvedená z míry a nemůže uvěřit, že Barrett zemřela. „Cože? Nikdy jsem nebrečela kvůli smrti nějakého tiktokera, či tiktokerky. Toto mě však udeřilo tvrdě. Bože prosím, obejmi tuto rodinu svýma rukama,“ píše do komentářů pod video na TikToku jedna uživatelka. „Tohle mé srdce doopravdy zasáhlo. Miloval jsem sledovat její videa. Jsem tak v šoku a zraněný. Milujeme tě Ness,“ píše další.

Některé komentáře jsou zdá se od jejích blízkých přátel. Ti tak také vyjadřují svou soustrast nad úmrtím Barrett. Jedna uživatelka se v odpovědi na otázku jednoho uživatele, který se ptal, co se jí stalo nechala slyšet, že se to zřejmě veřejnost brzy dozví. „Nikdo jiný, než její rodina zatím nezná příčinu smrti. Jsem si jistá, že až budou připraveni, řeknou to, co je pro ně v momentální chvíli tak těžké,“ píše jedna uživatelka.