Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Lela Vemola si letěla do Iránu nechat udělat nový nos. | foto: https://www.instagram.com/lela_ceterova_official/Antiyoutuber.cz

Práva žen v Íránu prakticky neexistují. Lela Vémola se tam vydala na plastiku nosu

Lela Vémola, známá i za svobodna jako Lela Ceterová, se vydala do Iránu. Zatímco zde nedávno zabili mladou dívku za špatně nasazenou pokrývku hlavy a v zemi panují rozsáhlé protesty, modelka se rozhodla podstoupit na Blízkém východě plastiku nosu. Nezapomněla ani na spolupráci s krejčovstvím, které ji ušilo hidžáb.
  22:00

Současná situace v Íránu pobuřuje celý svět. Lidská práva v zemi v poslední době prakticky neexistují, což dokazuje případ mladé dívky, kterou v zemi před nedávnem zavraždili. Důvod? Měla špatně nasazený hidžáb. Celý svět si stříhá vlasy, aby usmrcené dívce vyjádřil podporu. Cestovat do země teď tak moc lidí nemá v plánu, rozhodně ne mnoho žen. Opakem je však slovensko–česká influencerka, někdejší modelka a partnerka Karlose Vémoly Lela. Ta se do země vydala na plastiku nosu.

Lela se do Íránu vypravila dle jejích slov i proto, že v Evropě s lékaři zažila jen nepříjemné zkušenosti. Vyhledala íránského lékaře, který již operoval několik celebrit a věří, že ji může pomoct. Uznávaný plastický chirurg Farshid Mahboub Irad bývalou modelku operoval čtyři hodiny. Kromě nosu si nechávala upravit i oční víčka.

Welcome to Iran.
Veľmi dlho som zvažovala cestu do ďalekého Iránu, ale toto rozhodnutie neľutujem. Po nepríjemných skúsenostiach s lekármi v Európe čo sa týka plastiky nosov som sa zverila do rúk Dr. @farshidmahboubirad pretože viem, že mi vie pomôcť a napraviť veci čo mi ostatní lekári pokazili. Pán doktor je vyhľadávaný a operoval nie jednu celebritu. Mám už po operácii a dosť náročnej 4 hodinovej pretože okrem nosa som si dala upraviť aj viečka, ktoré vekom každému začnú padať. Chvalabohu, že tu nie som sama a dopravádza ma moja najlepšia kamarátka Lolinka, ktoréj z celého srdca ďakujem za jej ochotu a starostlivosť. Bez nej by som to tu nedala. Irán je inak veľmi pekná krajina. A áno je tu povinný hijab, ktorý som si nechala ušiť u @kadlex_design a zato im moc ďakujem. Pre zaujímavosť sú tu veľmi pekné ženy a každá druhá ma urobený nos.

4. října 2022 v 18:36, příspěvek archivován: 5. října 2022 v 21:49

„Irán je velmi pěkná země. A ano, je tu povinný hidžáb, který jsem si nechala ušít u firmy Kadlex Design a moc jim za to děkuji. Díky bohu tu nejsem sama a doprovází mě nejlepší kamarádka Lolinka, které z celého srdce děkuji. Bez ní by jsem to tu nedala,“ napsala Lela na svůj Instagram. V dalším příspěvku ukázala celý oděv skládající se z dlouhého overalu, který zahaluje celé tělo. Ten jí vyrobila stejná firma jako i hidžáb, který mají ženy v zemi povinný. Firmu influencerka nezapomněla označit. Lidé v komentářích spekulují, zda náhodou nejde o spolupráci.

Jenže to není jediné, za co bývalá play mate schytává vlnu kritiky. Některé zprávy jsou dokonce až nenávistné. Řeší jedno – politickou a společenskou situaci v zemi, kde mimo jiné hrozí vězení a smrt mnoha ženám za účast na protestech proti nošení hidžábu. „Tohle je moc i na mě. Kor k aktuální situaci s hidžábem, kvůli kterému tam umírají desítky žen. Jsou tam nepokoje a protesty, jen kvůli tomu, že ženám kouká jen pramínek vlasů. A vy to ještě vyzdvihujete. Fakt moudré,“ píše jeden z komentujících.

Dvaadvacetiletá Mashá Amíníová zemřela po zásahu místní policie. Podle ní nedodržovala pravidla ohledně nošení hidžábu a její oblečení bylo proti kodexu. Policie uvedla, že její smrt způsobil srdeční záchvat. Tomu téměř nikdo neuvěřil a v Teheránu i dalších městech probíhají rozsáhlé demonstrace. Místní ženy si na protest stříhají vlasy, sundávají si šátky a pálí je. Mnoho z nich bylo zadrženo.