Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Karlos Vémola | foto: Instagram

Dusno kolem Vémoly: Kincl ho žaluje, policie udělala prohlídku, sám se fotí s omámenými zvířaty

Karlos „Terminátor“ Vémola prožívá nelehké období. Musel zrušit titulový zápas s Patrikem Kinclem. Ten na něj zároveň podal žalobu kvůli urážce jeho osob. Vémolův dům pak navštívila policie kvůli údajnému ilegálnímu chovu zvířat. Teď navíc čelí ostré vlně kritiky, kvůli fotkám se zvířaty v Africe, která jsou často pod vlivem sedativ.
  14:49

Karlos „Terminátor“ Vémola je asi tou největší ikonou smíšených bojových umění u nás. I díky němu má dnes o MMA zájem mnoho lidí. Vémola zápasí v organizaci Oktagon, která má právě kvůli němu obrovské možství fanoušků. „Terminátor“ má v oblibě předem slibovat ukončení soupeře, ostré trashtalky a přijímat každého soupeře, kterého mu Oktagon nabídne. V Oktagonu zatím prohrál pouze jednou a to v roce 2019 v „ zápasu století“, kdy byl knockoutován slovenským bojovníkem Attilou Véghem. Jinak se pořád drží na vítězné vlně.

Nyní ale musí Vémola řešit problémy mimo zápasnický ring. V prosinci se měl utkat se šampionem střední váhy Patrikem Kinclem, který s Vémolou už jednou zápasil a prohrál. Vémola byl však nakonec ze zdravotních důvodů nucen odstoupit od zápasu. Nejednalo se o nějaké lehké zranění, protože musel podstoupit operace. Mezi oběma zápasníky je ale stále nenávist a na sociálních sítích si vyměnili spoustu zpráv a vzkazů. Vémola dokonce jednou po Kinclově zápase přelezl klec a chopil se mikrofonu. „Seru na Patrika Kincla, pás budu mít na konci roku zpátky,“ vzkázal Vémola. Teď však Kincl přišel se soudním oznámením. Žaluje Vémolu za slovní urážku jeho osoby.

O co šlo? U Vémoly doma udělala policie prohlídku kvůli podezření z ilegálního chovu zvířat. Jeden z hlavních důvodů byl bílý tygr, kolem kterého ve vzduchu visela otázka, zda ho Vémola pořád má, nebo jej prodal na maso. Po policejní prohlídce se ale ukázalo, že je vše v pořádku. Terminátor měl ale jasno, kdo s udáním přišel. „Šlo o účelové udání od kamaráda Patrika Kincla, což jen potvrzuje, jak moc se mě před tím zápasem bál,“ komentoval kauzu Vémola. Jenomže Kincl Karlosova slova bral jako urážku a chce se soudit. Pro fanoušky bojových sportů je to ovšem nečekaná zpráva, protože většina sporů mezi zápasníky končí zápasem, nikoliv u soudu. Vémola, který chtěl vstoupit do nového roku s čistým štítem, tak musí hned ze začátku řešit obvinění.

Další vlna kritiky se na Vémolu snesla kvůli jeho cestě s rodinou do Afriky. Vémola, jakožto velký milovník zvířat všeho druhu, sdílel na sociální sítě hromadu fotek, na kterých je s partnerkou Lelou vyfocený vedle nejrůznějších tvorů. Velmi kritizovaná byla fotka, na které je Vémola, Lela Ceterová a lev, který je v naprostém klidu. Negativní reakce na tuto fotku jsou především ze strany ochránců zvířat. Je totiž známo, že v Africe zvířatům podávají různá sedativa a opiáty pro zklidnění a následnou možnost vyfocení se s turisty. „Kolik museli dát tomu lvovi sedativ kvůli blbým fotkám? Takhle trápit zvířata. Nechápu, co si dokazujete,“ napsal jeden fanoušek pod fotku Vémoly. Karlos se zatím ke kritice nijak nevyjádřil, fotky se zvířaty však zveřejňuje dál.