Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Veronica Biasol odtajnila, že trpí nemocí vitiligo. | foto: https://www.instagram.com/veronicabiasiol/Antiyoutuber.cz

Veronica Biasiol vyšla s kůží na trh. Doslova – trpí onemocněním vitiligo

Influencerka Veronica Biasol se v živém vysílání na Instagramu doznala, že trpí autoimunitním onemocněním kůže vitiligo. Nemoc způsobuje skvrny po celém těle. Přiznala, že se to až do teď s pomocí kosmetiky snažila tajit. Od fanoušků se jí dostalo podpory.
  10:38

Jedna z českých nejsledovanějších influencerek, Veronica Biasol, se na instagramovém streamu přiznala, že trpí autoimunitním onemocněním kůže vitiligo. Nemoc před veřejností skrývala čtyři roky pomocí samoopalovacích krémů a velmi silného make-upu. Bála se reakce lidí. V komentářích se jí ale dostalo obrovské podpory od fanoušků i influencerů. Není v branži jediná se skvrnami na kůži.

„Před čtyřmi lety jsem prošla dost stresovým obdobím, co se týče vztahů a řešení věcí s mým tátou. Někdo z vás ví o problémech se štítnou žlázou, ke kterým mám predispozice od mámy. V tu dobu se mi spustila ale ještě jedna autoimunitní nemoc, a to je vitiligo,“ sdělila se slzami v očích.

„Celé ty čtyři roky na sebe patlám make up, samoopalováky, filtry, všechno,“ dodala mimo jiné. Nemoc nechtěla veřejně přiznat, protože je podle svých slov velká perfekcionistka. Navíc ji její vzhled živí a nejdříve se snažila zbavit se nemoci kvůli vizáži. Rozhodla se, že již před svými fanoušky nechce nic tajit, jelikož jí to přivádí do stresu, který je jednou z příčin nemoci.

Biasiol se původně bála negativních reakcí, ale řekla, že věří, že její komunita fanoušků ji přijme takovou, jaká je. Komentáře streamu jsou plné pozitivních reakcí, a to jak od fanoušků, tak od jiných influencerů. „Jsi krásná, jsi ještě víc jedinečná než předtím,“ napsala Veronice Biasol zpěvačka a influencerka Dominique Alagia. „Jsi krásná, mně se to na tobě naopak líbí,“ dodala účastnice Like Housu Maru Rosecká.

Nejrozsáhlejším komentářem přispěla hvězda filmů pro dospělé Daisy Lee. „Udělala jsi obrovský krok vpřed. Já jsem vždy nenáviděla, když jsi se za něco skrývala a říkala jsi, že sis nikdy nic neudělala. Přitom tvoje rty. Vadilo mi, že si hraješ na něco, co nejsi a věděla jsem, že jsi sama se sebou nevyrovnaná. Tímhle ses strašně posunula. Jsi krásná a kreativní, nebuď posedlá dokonalostí,“ napsala pod stream s vyjádřením ohledně nemoci.

@amara_artspots Replying to @ianthebest73 @fentybeauty #thenextfentyface also one on the back of my neck #vitiligo #artspots #bodypaint ♬ I'm A Girl You Can Hold IRL - ML Buch

Nemocí, která depigmentuje části kůže, trpí i mnoho světových influencerů. Mladá dívka s touto nemocí si dokonce založila tiktokový účet s názvem Amara Artspots a na svých bílých skvrnách začala vytvářet umění. Vitiligem trpí i Victoria’s Secret modelka Winnie Harlow, která o nemoci často hovoří a podporuje ostatní, který jí trpí. Tvrdí, že bílé skvrny jsou symbolem krásy a není na nich nic ošklivého.