Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Veronika Arichteva | foto: Profimedia.cz

Veronika Arichteva se opřela do influencerky, která učí natáčet videa za peníze. Prý se za ni stydí

Mladá influencerka se rozhodla prodávat své know-how. Za dva a půl tisíce korun se díky jejímu e-booku prý můžete naučit natáčet vertikální videa a začít vydělávat desítky tisíc korun. Její tvorbu zaregistrovala a odsoudila herečka Veronika Arichteva. Nic podobného nikomu prý nemůže pomoct stát se influencerem.
  10:02

Na sociálních sítích se v poslední době pohybuje čím dál tím více influencerů, kteří se snaží vydělávat na různých kurzech zaměřených především na seberozvoj. Dlouhodobě mnozí z nich čelí velké kritice, především kvůli tomu, že jsou podobné kurzy influencerů zbytečné a jednoduše drahé. Teď se k jednomu z nich vyjádřila i herečka Veronika Arichteva.

Influencerku Karolínu Kulovou, která si říká Sairem, sleduje na Instagramu téměř 70 tisíc followerů. Denně jí prý psali její sledující zprávy a prosili ji o radu, jak začít s natáčením videí na sociální sítě. Ona se rozhodla všem hromadně odpovědět poměrně nevšedním způsobem. Napsala e-book s názvem Content Base, který by měl být jakousi příručkou k tvorbě vertikálních videí.

Při prodeji e-booku se rozhodla spojit i s dalšími dvěma influencerkami, které se zabývají podobnou tvorbou. Společně s Taťjanou Sablinou a Dianou Walrus, které vytvořily podobný e-book, teď za dva a půl tisíce korun oba výtvory prodávají. „Můžete si koupit jak můj Content Base, tak jejich příručku pro stories. To ale není všechno. V rámci toho jsou od nás i tři webináře, skupinový chat a hlavně i týdenní challenge, která konečně nakopne tvou tvorbu,“ povídá Kulová.

Časová a finančí svoboda, kterou můžeš žít i ty! více na www.contentbase.cz

2. srpna 2023 v 17:20, příspěvek archivován: 10. srpna 2023 v 16:07

Nutno dodat, že Sablina a Walrus spolu už v minulosti vytvářely poměrně kritizovaný marketingový kurz. Mělo jít o tři měsíce výuky, při které jste se mohli naučit jak vytvořit kvalitní portfolio nebo se třeba dozvědět více o cílené reklamě. Některé z kurzů stály kolem 25 tisíc korun, v současné době dostupné nejsou. Na jejich webových stránkách už několik měsíců stojí zpráva, že kurzy právě teď probíhají.

Aby Kulová reklamu na e-book a spolupráci podpořila, sledujícím se svěřila, kolik peněz si měsíčně vydělá. „Za jedno video na TikTok si beru desítky tisíc. Můj měsíční příjem se pohybuje kolem nižších stovek tisíc,“ popisuje. Prý jí ale nikdo neřekl jak toho docílit, její sledující však takovou možnost mají.

Její video se rychle začalo na sociálních sítích šířit a brzy se k němu vyjádřila i Arichteva. „Dost mě děsí, že tohle vidí naše děti. Vůbec nezpochybňuju práci influencera, sama vím, kolik to obnáší času a práce,“ píše na Instagramu. Podání Kulové je podle ní strašlivé a křiví se jí palce u nohou z toho, jak se za ní stydí. „Prosím, vysvětlujme našim dětem sociální sítě a hlavně jejich obsah,“ dodává známá herečka.

Následovalo několik dalších videí, ve kterých Arichteva popisuje, že nechápe, jak by mohl e-book o tom, jak natáčet hezká videa na sociální sítě, někomu pomoct k tomu stát se influencerem. Jediné know-how, které prý potřebujete, je umět sledujícím něco předat. Vzhled videí je podle ní druhořadý a rozhodně nikomu nemůže zajistit obrovský přírůstek sledujících nebo peníze, o kterých Kulová mluví.

@drama.cauky.drama ❤️ Ja jsem na straně #veronikaarichteva a vy? #sairem #_sairem #_sairemvsveronikaarichteva #sairemvsveronikaarichteva #veronikaarichtevavssairem #veronikaarichtevavs_sairem ♬ původní zvuk - Drama, čauky drama

Mladá influencerka se brzy začala bránit. Prý nikomu neradí, jak se stát influencerem, jenom chce sledujícím pomoct s tvorbou videí na sítě. Prý díky hezkým videím mohou například začínající podnikatelé zvýšit prodeje svých produktů a podobně.

Do celého dramatu se brzy zapojila i Sablina a požádala, aby se Arichteva veřejně omluvila za poškození jména jejich značky. Herečka se následně na Instagramu omluvila. Prý nemá na takové věci čas a šla umývat podlahu.