Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Album Planeta opic od Viktora Sheena se dostalo do žebříčku top 10 celosvětových debutů na Spotify. | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Sheenovo album je v celosvětovém žebříčku top 10 debutů na Spotify. Někteří ho ale kritizují

Umělec Viktor Sheen oznámil na vyprodaném koncertě v O2 aréně své nové album Planeta opic. To se momentálně umístilo na devátém místě v žebříčku top deset celosvětových debutů na Spotify. Reakce fanoušků je však poměrně smíšená. Píšou mu, že je to až moc rappové. Jiní ho označují za hudebního génia.
  9:14

Umělec Viktor Sheen se dostává do celosvětového povědomí. Album Planeta opic, které poměrně překvapivě oznámil na koncertu v O2 aréně, se dočkalo zajímavého úspěchu. Podle Spotify patří mezi celosvětově nejúspěšnější debutová alba posledního týdne. Od některých fanoušků za něj však schytává kritiku. Změnil podle nich svůj zajetý žánr, a to se jim nelíbí.

Album Planeta Opic online všude ‼️ Díky brobro @calinpan že jsem to mohl dropnout ve společné o2 která byla legendary af @yzomandias @takahiroryuu @annetx @calinpan skvělý features!! Producers went crazy APES SPOLU STRONG

13. října 2023 v 9:25, příspěvek archivován: 18. října 2023 v 15:43

Hudební platforma Spotify na svém Instagramu zveřejnila žebříček „Top Albums Debut Global“. Jedná se o celosvětově top deset debutů na Spotify v období mezi 12. a 15. říjnem tohoto roku. Sheenovo nové album se v něm umístilo na devátém místě. „Mámo, vstávej, Sheen dropnul album!“ píšou uživatelé pod příspěvek na Instagramu od účtu Spotify intro ze songu „Probuzení“ z nového alba.

Na pár tracků si Sheen v albu na feat pozval další známé umělce, mezi kterými je například Calin, Yzomandias, či PTK. Jeho zařazení do již zmíněného žebříčku není zajímavé a ojedinělé jen tím, že se jedná o českého umělce. Do povědomí zahraničních posluchačů se už v minulosti dostalo několik českých hudebníků. Srdce zahraničních posluchačů si získal například známý rapper Redzed svojí specifickou hudbou v angličtině. Zajímavé je na tom hlavně to, že se umělec rappující v češtině dostal do povědomí zahraničních posluchačů a umístil se v takovém žebříčku.

Většina ostatních umělců v žebříčku se nedá označit za zrovna celosvětově populární. Nejznámější je mezi nimi zřejmě americký rapper Offset, který se se svým novým albem „Set it off“ umístil na třetím místě. Ten má v průměru přes jednadvacet milionů posluchačů na Spotify jen za jeden měsíc. Další populární umělec je rapper říkající si Bad Bunny z Portorika, který v něm obsadil první místo se svojí novou deskou „Nadie sabe lo que va a pasar mañana“.

@antiyoutuber.cz Sheen X Calin před O2 arénou😏🎤 #antiyoutuber #antiyoutubercz #calin #sheen #koncert ♬ původní zvuk - Antiyoutuber

Dohromady mají tracky z jeho nového alba na YouTube už téměř sedm set tisíc zhlédnutí. Podle mnoha fanoušků je Sheen hudební génius. Oceňují to, jak dokáže s citem vybrat podle nich ten nejlepší beat a k tomu složit ten nejlepší text. „Skvělý výběr beatů, na které máš skvělý sluch a tím pádem i všechna čest jejich tvůrcům,“ komentuje jeden fanoušek na Instagramu.

Text je u většiny tracků podle mnoha uživatelů na sítích procítěný a ojedinělý. Oceňují, že se nezaměřuje jen na ta klasická témata jako například láska, peníze, drogy a sláva, o čemž rappuje v dnešní době nemálo umělců. „Textově jsi momentálně asi nejlepší na naší scéně, protože sereš na ta klasická, sto krát omývaná témata. Tvoje texty jsou hlubší a vážnější, a to se mi na tobě taky hodně líbí,“ oceňuje pod příspěvkem Sheena na Instagramu jeden uživatel.

I přes všechnu chválu se mezi reakcemi fanoušků najde i ta negativní. „Bohužel z posledních pěti alb co si vydal, je toto nejhorší. ,Barvy’ a ,Příběhy a sny’ jsou jinde,“ píše jeden fanoušek, že Sheenova předešlá alba byla podle něj kvalitnější. Spoustu dalších smutnilo nad tím, že je album spíše rappové. Sheen byl v poslední době považován spíše za popového umělce. „Nové album rozhodně nemá kvalitu aktuálního Viktora Sheena a jeho formy. Tak jen tři songy stojí za to,“ píše další.

Někteří ho však za tuto změnu obdivují. Ukázal tím, že je schopný jít do více žánrů. „Je to prostě víc rappový a je to dobrý. Strašně se mi líbí, že vím, o čem to je. Je to prostě ,real sh*t’,“ píše na Instagramu jeden fanoušek.