Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

influencerka Marie alias Pufaldo | foto: instagram.com/pufaldo

Mladá influencerka si oholila vlasy, aby podpořila sbírku na muže s rakovinou mozku. Jen za pár dní vybrala 100 tisíc

Devatenáctiletá influencerka Marie alias Pufaldo si nedávno oholila na TikToku vlasy. Proč? Spojila se totiž s dobročinnou sbírkou na platformě Donio, prostřednictvím které se vybírají peníze na léčbu pana Vladimíra, kterému byla diagnostikovaná rakovina. Jen za pár dní se jí povedlo díky videu vybrat přes 100 tisíc korun.
  18:21

Celebrity a jiné osobnosti ze showbyznysu buď samy přispívají na charitu nebo i propůjčují své jméno různým dobročinným sbírkám. U influencerů obsah spojený s charitou zatím tolik rozšířený není. Sice mnoho z nich nějakou sbírku veřejně sdílí na sociálních sítích, příliš často se nestává, že by někdo nějaké sbírce propůjčil svou tvář a jméno. To však neplatí pro devatenáctiletou Marii. Ta si teď kvůli sbírce oholila hlavu.

Marie na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou Puf nebo Pufaldo. Je studentkou gymnázia a po maturitě se chystá studovat na pedagogické fakultě. Ve volném čase tvoří na sociální sítě, nejvíce na TikTok, kde má téměř 200 tisíc sledujících. Většinou natáčí vlogy nebo různé storytimes, její tvorba by se dala jednoduše zařadit pod kategorii lifestyle. Před nedávnem však nahrála video, na které u ní její fanoušci jednoduše dříve nebyli zvyklí.

@pufadlo Odkaz na sbírku najdete u mě v biu 🧡 Ahoj, jmenuji se Pufadlo a ve spolupráci s donio.cz a s rodinou pana Vladimíra Píchy jsem vytvořila tohle video. Upřímně doufám, že se dostane k co nejvíce lidem a společně mu dokážeme aspoň trošku pomoci. Jsem ráda, že jsem mohla být tohodle projektu součástí a přeji panu Vladimírovi i vám všem do života hlavně zdraví 🫶 Taky děkuji dropstudio_kv za skvělé záběry a postprodukci 💛 #sbirka #dobrocinaorganizace #dobročinnásbírka #rakovina #pomozte #donio #pufadlo ♬ původní zvuk - Puf

„Život se nám může změnit ze dne na den. Máme plány do budoucna, těšíme se na čas, který trávíme se svou rodinou a druhý den může být všechno jinak. Rakovina není jen slovo, je to skutečnost pro miliony lidí, včetně pana Vladimíra Píchy. Právě pro něj si tu dnes holím hlavu,“ uvádí video na TikToku Marie s holicím strojkem v ruce. Hlavu si na video oholila mimo jiné i kvůli tomu, aby upoutala pozornost sledujících a mohla s nimi sdílet jeho příběh. Při vyšetření v nemocnici mu totiž našli lékaři otok na mozku a navíc v místě, kde ho není možné operovat. V současné době je částečně ochrnutý a ztrácí paměť. Léčba je velmi drahá a navíc se musí přestěhovat do bezbariérového domova. Kvůli vysokým nákladům se rozhodl jeho syn uspořádat sbírku na platformě Donio, kde se s ním spojila Marie a natočila video, které na jeho příběh upozorní.

Marii se evidentně pozornost sledujících doopravdy podařilo upoutat. Video sdílela zhruba před dvěma týdny a k dnešnímu dni má přes 350 tisíc zhlédnutí. I díky ní se tak povedlo synovi nemocného Vladimíra vybrat už přes sto tisíc korun. Cílová částka je sice násobně vyšší, i přes to Marie poměrně často na sociálních sítích sdílí, jak je vděčná všem fanouškům. Natáčí i na TikTok a všechna videa spojená s příběhem pana Vladimíra mají velký dosah, některá z nich mají přes 600 tisíc zhlédnutí.

Marie se podělila také o to, že si plánovala oholit vlasy už delší dobu. „Ve chvíli, kdy jsem už věděla, že si chci oholit hlavu, jsem napsala na Donio, že bych chtěla nějakou jejich sbírku rozšířit mezi co nejvíc lidí,“ vysvětluje na TikToku. Tvrdí, že něco podobného chtěla udělat už dávno, jenom jí trvalo dlouho se k činu odhodlat. Navíc prý měla zničené vlasy a tak jí jednoduše jejich oholení přišlo vhod. „Jsem fakt šťastná. Doufám, že se z toho pan Vladimír dostane a budu mít šanci se s ním někdy setkat,“ dodává na závěr.