Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Voyo přichází s novým seriálem Sex O'Clock | foto: TV Nova

Drzý, mladý, komediální. Nový seriál Voyo Sex O’Clock pro mladé brzy startuje

Fanoušci seriálů se mohou brzy těšit na novinku z dílny Voyo Originál. Už v prvních měsících příštího roku budou moct zhlédnout nový seriál o dospívajících, který nese název Sex O’Clock. Režiséři chtějí vyvolat diskuzi o intimních tématech, která jsou pro danou generaci běžná.
  19:01

Seriály o dospívajících se dlouhodobě těší velké oblibě. Jejich vrstevníci se mnohdy mohou s jejich každodenními problémy ztotožnit a diváci ve věku rodičů hlavních hrdinů mohou nahlédnout do života mladých. Voyo Originál teď přichází s novým seriálem na podobné téma a bude ke zhlédnutí už v zimě.

Režiséři Karolina Zalabáková a Jan Bártek dotočili desetidílný komediální seriál Sex O’Clock, který pojednává o dospívání dětí a někdy i dospělých. V hlavních rolích se objeví Maxmilián Kocek s Karolínou Omastovou. Dále si v seriálu zahrají Petra Bučková, Jan Révai, Sára Korbelová, Tomáš Sean Pšenička a Jana Švandová. Seriál pro Voyo připravila produkční společnost Cinebonbon.

„V seriálu Sex O’Clock se naši hrdinové dostávají do situací, které nejspíše překvapí celou řadu lidí. Nechceme být prvoplánově bulvární ani nahotou přitahovat pozornost. Jde nám o to vyvolat diskuzi nad intimními tématy, která jsou pro tuto generaci běžná, ale stále vzbuzují víc otázek než odpovědí,“ říká Zalabáková, která je zároveň i producentka a spoluautorka scénáře. Podle kreativní producentky Martiny Fenclové se česká společnost považuje za liberální, což chtějí pomocí seriálu otestovat.

„Nebudeme nikoho poučovat ani vzdělávat, spíše se pobavíme, dojmeme a přitom se, zcela bezbolestně, zamyslíme nad věcmi, které se stávají i v ‚lepších rodinách‘. V rodinách, které mají za to, že to nejhorší potkalo právě je,“ dodává Fenclová.

Hlavním hrdinou seriálu je dospívající Adam, který se až dosud zabýval především svou taneční kariérou a palčivou otázkou, kdy už konečně přijde o panictví. Jeho otec ale brzy převrátí celé rodině život naruby a odstartuje celý řetězec nečekaných událostí, se kterými se bude muset vypořádat jak Adamova matka Judita, tak babička. A to ještě nikdo netuší, s čím se bude muset v brzké době vypořádat Adamova sestra Ema, zatímco Adam nejspíše na tanečním kurzu právě potkal největší lásku svého dosavadního života.

Seriál se natáčel téměř padesát natáčecích dní, a to primárně ve Zlíně. Zlínský kraj, spolu s Jihomoravským filmovým nadačním fondem, také vznik nového seriálu finančně podpořil, a to prostřednictvím Programu na podporu audiovizuální tvorby. Natáčení bylo realizováno v souladu s principy takzvaného zeleného natáčení a udržitelné produkce, tedy s maximálním ohledem na životní prostředí. Diváci ho budou moct zhlédnout už na začátku příštího roku.