Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Rapper YNW Melly | foto: instagram.com/ynwmelly

Mladý rapper čelí obvinění z vraždy. Měl zastřelit dva kamarády v autě, hrozí mu trest smrti

Mladý oblíbený rapper YNW Melly čelí obvinění za vraždu jeho dvou přátel. Měl je zastřelit v autě u dálnice a incident zinscenovat tak, aby to vypadalo, že se stali obětmi ozbrojeného přepadení. Rozsudek se dozví už ve čtvrtek, hrozí mu trest smrti.
  6:00

V poslední době se na TikToku šíří videa amerického čtyřiadvacetiletého rappera Jamella Demonse, který vystupuje pod uměleckým jménem YNW Melly, od soudu. Po tom, co jeho popularita začala v před pěti lety raketově růst, v jeho kariéře nastal zlom. Od roku 2019 totiž čelí obvinění z vraždy jeho dvou přátel.

Demons začal vydávat hudbu už v sedmnácti letech a zanedlouho získal tisíce fanoušků. Známější se stal díky hitu Murder On My Mind, který má na YouTube přes 580 milionů zhlédnutí. Úspěšné byly také skladby Suicidal nebo Mixed Personalities, na které spolupracoval s Kanye Westem.

Po velkém úspěchu však přišel pád. V současné době čelí obvinění za to, že měl údajně v roce 2018 smrtelně postřelit další dva členy skupiny YNW, kteří byli zároveň jeho přáteli. Následně měl podle obvinění incident zinscenovat tak, že se střelba odehrála v jiný čas a na jiném místě.

@eternalstoriesai

♬ Sad piano ballad (BGM / sad)(936782) - TrickSTAR MUSIC

Prokuratura tvrdí, že Demons s jeho dvěma přáteli, Anthonym Williamsem a Christopherem Thomasem, odjeli z nahrávacího studia v brzkých ranních hodinách a oba je zastřelil v autě na okraji silnice. Následně přijel čtvrtý člen skupiny Cortlen Henry, dva mrtvé kamarády naložil do auta a přivezl do nemocnice, kde tvrdil, že se stali obětmi ozbrojeného přepadení. Záznamy z bezpečnostních kamer však ukazují, že Demons s nimi z nahrávacího studia odjel mnohem dříve.

Obhajoba k soudu předvolala jediného svědka Adriana Davise, který tvrdí, že v době smrti byli spolu. „Oba jsme plakali, když jsme se o tom dozvěděli,“ popsal. Sice si z osudné noci nepamatuje vše, naprosto přesně ví, že byli s Demonsem u něj doma.

Prokuratura zároveň předložila několik důkazů, které by měly potvrdit tvrzení, že střílel mladý rapper. Úhel, pod kterým vnikly náboje do těl, svědectví lékařů a výpisy z mobilních telefonů podle nich jasně dokazují, že je Demons vinný.

@ynwmellyupdates YEEEEEEEEES #FreeMelly #ynwmelly #ynwmellytrial #ynwmellytrialcomingsoon #trial #crush #court #hiphop #fyp #trending #foryourpage #viral #melly #freemelly🐍 #rizz #lawyer #mellyfree2023 ♬ Originalton - ynwmellyupdates

Závěrečné řeči obou stran by měly začít už ve čtvrtek 20. července ráno. Pokud bude Demons odsouzen, hrozí mu za dvě vraždy prvního stupně trest smrti. Podle nového zákona na Floridě může porota doporučit popravu na základě hlasování v poměru 8:4.

Na TikToku se v posledních hodinách však objevuje mnoho falešných zpráv od soudu. Uživatelé tvrdí, že je Demons volný a nevinný, což však není pravda. K některým videím jejich tvůrci přidávají i falešný rozsudek.