Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Tik Tok | foto: Antiyoutuber.cz

Sledují je stamiliony lidí. 5 nejsledovanějších lidí na TikToku

TikTok, sociální síť, kterou má dnes snad každý. My vám přinášíme přehled top 5 lidí, kteří mají nejvíce odběratelů. Na seznamu jsou lidé, u kterých byste jejich dosah očekávali, ale také ti, jejichž jména u TikToku překvapí.
  12:00

5. Will Smith

Na pátém místě je populární americký herec Will Smith. Držitele Grammy a jednoho z nejvýdělečnějších herců na svět sleduje na TikToku 72 milionů lidí. Mnoho followerů měl už při založení sociální sítě, což je samozřejmě důsledek jeho slávy jakožto herce.

@willsmith Passing the torch never looked this good. Say hi to the new cast of #BelAir (: @Katy Schlemmer ♬ original sound - Will Smith

Sdílí vtipná videa, ve kterých používá různé zvuky a efekty. Zároveň odpovídá na dotazy svých fanoušků. Jeho dosah se nejvíce zvedl po tom, co na předávání Oskarů udeřil Chrise Rocka. Videa z incidentu pak létala po celém internetu.

4. Addison Rae

Na čtvrtém místě je Addison Rae s 88 miliony sledujícími. Rodačka z Louisiany se prezentuje jako zpěvačka, herečka a tanečnice. V roce 2020 byla nejvíce vydělávající TikTok osobností. Forbes ji zařadil mezi 30 pod 30 na sociálních sítích. Natáčí beauty a lifestylová videa. Občas zařadí i cestování nebo jídlo.

@addisonre

♬ i wanna kiss you - evie

Influencerka dokonce drží několik cen, jakožto Social Star, a to zejména Peoples’choice awards a Kids’choice awards. TikTok mají dokonce i její rodiče. Spolupracuje s mnoha značkami, např. Reebook, Hollister nebo American Eagle.

3. Bella Poarch

Bronzovou medaili si vysloužila Bella Poarch, americká zpěvačka filipínského původu. Drží rekord za nejlajkovanější video na TikToku, na kterém má přes 50 milionů lajků. První video vydala v roce 2020 a zaměřuje se zejména na beauty, sdílí ale i mnoho vtipných videí.

@bellapoarch Everything is (not) fine @webtoonofficial #everythingisfine #webtoon ♬ Everything is Fine - WEBTOON

Zajímavostí je, že jako malá žila ve slumu na Filipínách, dokud ji neadoptovali američtí rodiče. Ti ji pak fyzicky i psychicky týrali. Dříve sloužila v armádě a úspěch jí přináší nejen sociální sítě, ale také její songy.

2. Charli D’Amelio

Druhou nejsledovanější tiktokerkou je Charli D’Amelio, americká tanečnice a influencerka. Točit na Tik Tok začala v roce 2019. Postovala tam zejména videa, kde tančí. Ty pak začaly trendovat tak, až jí to přineslo první příčku. V roce 2022 ji ale přeskočil Khaby Lame. Má 145 milionů sledujících.

@charlidamelio pt 4: @borndreamerbycd ♬ original sound - charli d’amelio

Mimo tanečních videí natáčí ještě beauty. Na televizní stanici Hulu dokonce začala její vlastní show s názvem The D’Amelio Show in 2021. Napsala knížku, vydala několik podcastů a má svoji vlastní značku laků na nehty. Spolupráce jí také nechybí.

1. Khaby Lame

Khabane Lame je italsko-senegalský influencer, který má 148 milionů sledujících. Natáčí krátká vtipná videa, která sarkasticky parodují situace lidí, kdy si nesmyslně komplikují jednoduché věci. Tento dvaadvacetiletý mladík před svou hvězdnou kariérou pracoval v továrně nedaleko italského Turína. V době pandemie přišel o práci a začal točit videa

@khaby.lame 路‍♂️#learnfromkhaby #learnwithtiktok #imparacontiktok ♬ suono originale - Khabane lame

Momentálně kooperuje se značkou Hugo Boss, se kterou natočil kampaň #BeYourOwnBoss. To ale není jediné, minulý měsíc oznámil, že se stane ambasadorem společnosti Binance, což je největší světová směnárna kryptoměn. Odhaduje se, že si za jednu kampaň říká okolo 40 tisíc eur.