Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Do děsivého parku Willyho Wonky přijela policie. Scénář hercům prý napsala umělá inteligence

Umělá inteligence v dnešní době dokáže divy. Že však není dokonalá, se nyní ukázalo v parku Willyho Wonky. Obrovský propadák, který rodiče stál přes tisíc korun, byl postaven převážně právě na ní. Na akci poblíž skotského města Glasgow dokonce dorazila policie.
  12:06

Bylo to prezentováno jako pravý zážitek z továrny na čokoládu Willyho Wonky. Akce poblíž skotského města Glasgow měla tamní děti vnést do pohádkového světa sladkostí a čokolády. Z parku se však stalo děsivé místo a pravý opak toho, co návštěvníci očekávali. Na sítích se nyní šíří záběry z této děsivé akce. Vyjádřil se k tomu i jeden ze zaměstnanců, který v parku ztvárnil roli hlavní postavu, Willy Wonku. Mrzí ho, co se stalo, a odtajnil velice zvláštní a pikantní věci spojené s organizací akce. Scénář byl prý téměř kompletně vytvořen skrze umělou inteligenci.

@paulconnellcomedy I was an actor at the #willyschocolateexperience in #glasgow this weekend and here is the first of 3 clips of me talking about it. #willywonka #houseofilluminati #willy #glasgownews #willywonkaglasgow #chocolatefactory #actor #glasgowtiktok #stvnews #bbcnews #bbcscotland #willywonkaexperience ♬ original sound - Paul Connell

„Scénář byl patnáctistránkový monolog, což byla skoro jen hromada nesmyslů vytvořená přes umělou inteligenci,“ vysvětluje ve svém videu herec z akce Paul Connell. Bizárnosti akce dodal fakt, že organizátoři, nebo lépe řečeno umělá inteligence, přidala vymyšlenou postavu, která se v knize ani ve filmu nevyskytuje. „Je tu muž, který tu žije. Jeho jméno je neznámé, tak ho nazýváme „ten neznámý“,“ říká Connell jednu z mnoha vět, kterou si musel zapamatovat a dětem na akci říkat. „Ten neznámý je zlý výrobce čokolády, který žije ve zdech,“ popisuje Connell postavu.

Podivnou vymyšlenou postavu na akci dokonce ztvárnil jeden z herců. Jeho herecké výkony se nyní šíří na sítích. V jednom populárním videu jde vidět, jak muž v černém hábitu a stříbrné masce vylézá zpoza zrcadla. „Co to je? To je „ten neznámý“,“ říká postava a velice zvláštně se kroutí. Ihned jak se objeví, zpoza kamery jde slyšet brekot vyděšených dětí. „Jsem si naprosto jistý, že ta umělá inteligence se snažila napsat scénář pro zápornou postavu, ale nemohla přijít na její jméno, a tak ho prostě nazvala „neznámý“,“ komentuje video na TikToku jeden muž.

@hectorious_007 #willywonka #wonkamovie #wonkaexperience #harrypotter #dementor #funny #comedy #hrious #foryou #meme #humor #fypシ ♬ original sound - Hector

Connell ve videu popsal mnoho bizarních událostí z akce. Ve scénáři se prý psalo, že měl s obrovským vysavačem vysát postavu „neznámého“. „Zeptal jsem se, jak to mám udělat. Ti organizátoři mi řekli: ,nevíme, jak to udělat, improvizuj.’ Já nemůžu improvizovat vysavač. Buď máte vysavač, nebo ho nemáte,“ vysvětluje ve videu. „Ještě někdo jako já by si přál vidět, jak „neznámého“ vysaje obrovský vysavač?“ ptá se jeden muž na TikToku.

Lístky na akci stály v přepočtu přes tisíc korun. Další část scénáře, která unikla na sítě, popisuje reakce účastníků. Umělá inteligence doufala, že si děti akci pořádně užijí, a popsala, jak budou na herecké výkony a kulisy reagovat. „Scéna končí tím, že se diváci plně ponoří do interaktivního, magického zážitku. Smějí se a radují,“ píše se v jedné části scénáře. Ovšem opak byl pravdou. Místo úsměvu na tváři dětí vykouzlil tento uměle vytvořený scénář nepříjemnou atmosféru, kdy děti brečely a z akce chtěly odejít. Na místo nakonec přijela dokonce policie.

@paulconnellcomedy Clip 2 #willyschocolateexperience #glasgow #willywonka #houseofilluminati #willy #glasgownews #willywonkaglasgow #chocolatefactory #actor #glasgowtiktok #stvnews #bbcnews #bbcscotland #willywonkaexperience ♬ original sound - Paul Connell

Connell popisuje, jak se v jeden moment akce pořádně zvrtla. „Lidé byli právem naštvaní. Křičeli, natáčeli si to, věci se rozbíjely, dokonce se tam něco i rozkradlo,“ popisuje chaos, který se na akci odehrával poté, co se vrátil do haly po obědové pauze. Organizátorem akce měl být údajný podvodník Billy Coull. Ten má k umělé inteligenci pravděpodobně velmi vřelý vztah. Podle webu Futurism.com měl vydat až sedmnáct knih, které byly pravděpodobně vygenerované právě přes umělou inteligenci.