Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Xnapy pořádal komunitní sraz pro své fanoušky | foto: Facebook: Petr JirákAntiyoutuber.cz

Streamer Xnapy měl sraz s fanoušky. Všichni si ho užili, ale byl plný alkoholu

V sobotu 22. října pořádal v Brně komunitní sraz streamer Xnapy. Nakonec přišlo na sedm stovek lidí. Na party téměř všichni konzumovali velké množství alkoholu a dle sítí nejméně jeden člověk skončil na policii. I sám influencer konstatoval, že se akce zvrtla.
  15:00

Známy streamer a komentátor Petr Jirák alias Xnapy pořádal 22. října komunitní sraz pro jeho fanoušky. Celá akce proběhla v brněnském podniku První Patro a přišlo prý 700 příznivců mladého streamera. Ti mu ale po skončení akce mu do komentářů psali, jak jsou opilí, či se dokonce nachází na policejní stanici.

Petr Jirák se živí komentováním počítačových her. Na Twitchi i YouTube má desítky milionů zhlédnutí a považuje se za největšího českého specialistu na hru League of Legends, kterou pravidelně hraje a vysílá. Jirák se považován za influencera, který má jednu z nejvěrnějších fanouškovských komunit. Pravidelně s nimi komunikuje a pořádá pro ně srazy. Na akce se za ním sjíždějí lidé z celé republiky i ze Slovenska. To se ukázalo i na jeho čtvrtém komunitním setkání.

„Je mi velkou ctí, že mohu oznámit další ročník našeho pravidelného srazu pro všechny mačkátory nesmyslů, tedy pro všechny hráče videoher. Spojuje nás mnoho věcí. Setkáváme se každý den na stejném Twitch kanále, sdílíme humor, vášeň k večírkům a máme rádi smažák. Tím se teda nechlubíme, protože Pohlreich, nebo jak se jmenuje ten skopčák, co vařil v telce, říkal, že je to špatně,“ stálo v pozvánce na akci, kterou Xnapy sdílel na svých sítích. Fanoušci se mohli těšit na karaoke a DJe. Jejich oblíbený streamer navíc slíbil, že jim sám zazpívá.

„Střízliví neodstoupíme, vrátíme pivo na stůl. S Xnapym bude líp,“ znělo motto srazu, který probíhá pravidelně již čtyři roky. „Máme za sebou čtyři úspěšné srazy a nechci se chvástat, ale rád bych všem připomenul, že jsem se ani na jednom nepomočil. Letos to bude nadupanější a lepší než kdy předtím. Čeká nás spoustu povídání, vtipkování a ztrapňování se na jevišti,“ napsal Jirák.

Na akci, která se vyprodala poměrně rychle, mohli jen starší osmnácti let. Prodával se tam totiž alkohol, čehož hojně využil sám streamer i jeho fanoušci. Sraz probíhal až do brzkých ranních hodin. „To se zvrtlo,“ napsal Xnapy na svůj Facebook. „Jako vždy,“ dodal účastník akce.

Všechny své sliby akce naplnila. Je možné si toho všimnout i z fotek a příběhů, které sdíleli fanoušci streamera. Jeden z nich se svěřil, že byl tak opilý, že nedokázal dojít na hotel, a tak skončil na policejní stanici, která ho tam musela navigovat. I přes několik přehnaných interakcí s alkoholem si všichni sraz s Xnapym náramně užili. Měli možnost si hvězdou Twitche popovídat, či si rovnou udělat společnou fotografii.