Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Youtuber říkající si Barbar Mamut | foto: Youtube.com

Barbar Mamut ze Superstar natáčí na YouTube. S partnerkou Jitřenkou žije v lesní osadě

Proslavil se svojí bizarní účastní v hudební soutěži Česko Slovenská Superstar, kde se prezentoval jako barbar pocházející z ledové severní země u malého krtka. Kariéru se snaží rozvíjet nejen se svojí punkovou kapelou, začal natáčet i na YouTube. S partnerkou ukazuje divákům lesní osadu, ve které žijí.
  17:00

Na jeho bizarní účast v Česko Slovenské pěvecké soutěži Superstar nezapomene zřejmě nikdo, kdo jeho vystoupení viděl. Nevšedně vystupující muž říkající si Barbar Mamut zaujal svým energickým a humorným vystupováním, kdy si utahoval ze všech porotců. Nedávno si jeho vystoupení mohli připomenout lidé na YouTube v zajímavém rozhovoru, kde se objevil po více jak dvanácti letech. Ze scény však od jeho legendárního vystoupení nezmizel.

Celým jménem Tomáš Konečný je veliký milovník punkové hudby a středověké tématiky. Spojit obě do jednoho se mu podle mnoha lidí na sítích povedlo parádně. Po jeho účasti v Superstar se pokusil se svojí kapelou Barbar Punk prosadit i v další známé soutěži Česko Slovensko má talent. Ačkoliv jejich vystoupení přišlo fanouškům perfektní, porotce moc nezaujalo a do dalšího kola je nepustili. „Zajímavé je, jak postoupí lidi skákající v nafouklém balónu, ale když tu někdo předvede toto, tak to je špatné. Právě ukázali, jak spravedlivě rozhodují,“ komentuje jejich účast v soutěži jeden uživatel na YouTube.

Barbar Mamut si získal srdce mnoha lidí na sociálních sítích. Nejen však skrze jeho vystoupení s kapelou ale i jeho YouTube kanál. Na ten se před třemi lety rozhodl, že začne natáčet společně se svojí partnerkou říkající si Jitřenka. Nejvíce se ve svých videích zaměřuje na čtení jeho vlastních autorských povídek, či zpívání písní. Na téměř rok však v jeden moment na YouTube natáčet přestal. Stalo se mu v životě prý pár nepříjemných věcí, a tak na natáčení neměl moc náladu.

Nejvíce populární se stala jeho videa, ve kterých ukazuje, jak si žije v malebné lesní osadě. Doposud nejpopulárnější video na jeho kanále je to úvodní z již zmíněné série, ve kterém letmo ukazuje, co se v osadě nachází. Sledující si naprosto zamilovali jeho vřelý a pozitivní přístup. „Děkuji za video. I přes to video cítím, jak z vás jde pozitivní energie. To bude i tím prostředím, kde žijete. Super, těším se na další díl,“ komentuje video jeden uživatel. „Moc milí lidé, atmosféra, video, lahodící zvuky přírody. Díky vám za zpříjemnění dne, budu se těšit na nová videa, pokud budete pokračovat,“ píše další.

V dalších dílech se už detailněji zaměřili na konkrétní stavení a části osady. V jednom například ukazuje Jitřenka její zahradu, na které pracovala několik let. Zajímavé je například to, že se k pěstování snaží využít pouze lokální věci a zdržet se nakupování například hnojiva, či něčeho jiného. „To je paráda Barbare! Na tohle jsem se těšil od doby, kdy jsi to v jednom videu zmínil. To je opravdu oáza klidu, ať se daří i nadále. Těším se na další videa,“ komentuje jeden uživatel.

V dalším zajímavém videu se rozhodl několik dnů sám přespat v lese jen se základním vybavením. Jen tedy s pár věcmi jako se spacákem, sekyrkou, polní lopatkou, či ešusem se vydal na dobrodružné kempování v lese. Celý pokus nehodnotí moc úspěšně. „Nezvládl jsem to, jak jsem si původně představoval. Moc jsem toho neuměl. Jitřenka mě ještě než jsem vyrazil, naučila znalost asi dvou bylin, které mě v podstatě zachránily, abych měl vůbec co jíst,“ říká Barbar Mamut ve videu.

Koncem minulého roku s ním vydal zajímavý rozhovor YouTube kanál vidaduTV. Popsal v něm téměř celou svoji internetovou i životní kariéru. Nejednoho diváka zaujalo, jak většinu i negativních věcí bere s nadhledem a snaží se v nich najít něco pozitivního. „Skvělý týpek, na nic si nehraje, dělá co ho baví a bez přetvářky. Velmi autenticky vypráví svůj příběh a to bych přál každému,“ komentuje video jeden uživatel. „S Mamutem jsem měla tu čest se potkat na Severské noci, která se odehrává na jeho osadě. Neskutečný sympaťák řídící se heslem: ,kdo se ráno nestydí, ten se večer nebavil’,“ píše další.