Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

Omar Carrasquillo | foto: instagram.com

Youtuber vydělal desítky milionů okrádáním televizních stanic. Nyní jde na pět a půl roku do vězení

Americký youtuber Bill Omar Carrasquillo okrádal televize. Za pouhých 15 dolarů měsíčně si od něj zájemci mohli koupit přístup skoro ke všem placeným filmům i přímým přenosů. Díky tomu si vydělal přes 30 milionů dolaru a je označován za největšího piráta všech dob. Nyní jde však sedět na pět a půl roku do vězení.
  15:54

Youtuber a influencer Bill Omar Carrasquillo musí na pět a půl roku do vězení. Zjistilo se totiž, že vlastní jednu z největších pirátských stanic, která vykrádá televize. Díky tomu si Carrasquillo přišel k velkým penězům. Na Instagramu, kde ho sleduje milion lidí, a také na svém YouTube kanálu „Omi in a Hellcat“ kde ho sleduje přes 800 tisíc lidí, se často chlubí svými drahými auty, sbírkou značkových bot a také tvoří velmi kontroverzní videa. Carrasquillo patří mezi typy lidí, kteří si peníze opravdu užívají a rádi dávají ostatním najevo, že jsou bohatí. Tuto potřebu má pravděpodobně zakořeněnou už od dětství, které nebylo jednoduché.

Carrasquillo vyrostl ve Filadelfii kde přičichl skoro ke všemu špatnému. Když byl ještě dítě, jeho matka se předávkovala drogami a zemřela. Jeho otec byl drogový dealer a většinu jeho dětství ve vězení. Když mu bylo dvanáct, tak ho dokonce naučil, jak se vaří crack, aby ho mohl prodávat a vydělávat si tak. Přecházel navíc od jedné pěstounské rodiny ke druhé a neměl tak nikdy stabilní domov.

Carrasquillo si před necelými čtyřmi roky založil svůj YouTube kanál „Omi in a Hellcat“ na kterém má doteď dobrou sledovanost. Instagram si založil na začátku jara roku 2017. Už v prvním videu se chlubí zlatým řetězem, který je posázený drahokamy. Jenomže otázkou bylo, kde a čím si své jmění vydělal. Americká vláda přišla na to, že Carrasquillo v roce 2016 díky špičkovým technologiím vytvořil platformu, na které si bylo možné přehrávat filmy a seriály z Netflixu na vyžádání za 15 dolarů měsíčně. Zájem byl veliký a pro Carrasquilla to byl první velký zdroj peněz. Pokračoval však s dalším pirátstvím. Spolu se svým týmem se naboural do kabelových boxů a vysílal z vlastní platformy živé přenosy, které ovšem měly vlastní legitimizaci a autorská práva.

Mezitím si Carrasquillo užíval života a prezentoval se jako youtuber. Natáčel videa o tom, jak si například jede koupit zcela nové Lamborghini, jak spálil boty značky Balenciaga a také spoustu vlogů. Navíc se také snažil sdělit lidem návod na tom jak se mohou stát úspěšní a jak by si měli vážit své rodiny. On sám má dva syny, které prý nadevše miluje a chce jim dát jenom to nejlepší. Na Instagram třeba nahrál fotku, na které je jeho syn, který drží v ruce několik svazků bankovek a u fotky je popisek „Buďte si jistí, že pracujete tak moc tvrdě, že vaše děti zdědí víc než jen oblečení a boty“. Mezitím však probíhalo vyšetřování jeho televizního pirátství. Jeho platformy totiž přilákaly už přes 100 tisíc aktivních předplatitelů a vydělaly přes 34 milionů dolarů, což je nejvíc v historii jakékoliv pirátské stanice.

Nyní však jeho ilegální podnikání končí. Vláda ho totiž konečně vystopovala a po dlouhém soudním procesu sdělila porota finální verdikt. Carrasquillo je odsouzen k pěti a půl letem vězení a navíc musí zaplatit pokutu 30 milionů dolarů, dalších 11 milionů dolarů jako odškodné televizím které okrádal a 5,7 milionů za neplacené daně. Carrasquillo je nucen prodat svou sbírku luxusních aut, mezi které patří Lamborghini, Porsche, ale i Bentley. Také musí prodat své luxusní sídlo, aby měl co nejvíce peněz na splacení dluhů.

Soud mu dovolil zůstat až do 8. května na svobodě na kauci. Mezitím je Carrasquillo stále aktivní na sociálních sítích. „Společnost chce stáhnout dolů naši mládež. Zůstaňte ve škole a staňte se něčím hodnotným. Ulice je mýtus,“ napsal do svého instagramového příběhu Carrasquillo. Po propuštění na svobodu se prý chce věnovat pouze legálním věcem a trávit víc času s rodinou, která je pro něj vším. Navíc chce ještě víc rozjet svou youtuberskou kariéru.