Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

WhistlinDiesel | foto: Instagram.com

Youtuber ničí věci za statisíce, pokusil se zničit i Ferrari. Sledující ho chválí

Youtuber WhistlinDiesel má zálibu v ničení věcí. Koupil Ferrari za 400 tisíc dolarů a vydal se s ním na pole, kde ho ničil. Také jezdil v zapáleném požárním vozidle. Sledující si jeho tvorbu užívají.
  16:47

Americký youtuber Cody Detwiler, který vystupuje pod přezdívkou „WhistlinDiesel“, své fanoušky zahrnuje videi, kde ničí drahé věci. Získal si velkou pozornost a na YouTube už ho sleduje 4,81 milionu lidí. Ve svém posledním videu se snaží zničit Ferrari za 400 tisíc dolarů. Video má během osmi dní už přes 5 milionů zhlédnutí. Ještě před svou youtuberskou kariérou se s rodinou staral o automobilové a stavební podniky. Na YouTube se proslavil především díky své tendenci ničit věci. Sám má ve svém popisku na Instagramu napsáno „CEO destrukce“.

Jeho poslední video, kde se snažil zničit Ferrari F8, se stalo virálním. Ze začátku ho oťukával rukou a vyskočil na kapotu. Poté si řekl, že zkusí dělat smyky. Před garáží tedy udělal několik koleček na místě aby ozkoušel pneumatiky. Následně si stoupl na střechu auta, která se pod jeho váhou prohnula. Protože takové auto nemá každý, Detwiler se rozhodl, že se s ním projede po silnici. Když si užil rychlou jízdu, převlékl se do vojenského oblečení s helmou a vydal se s autem na pole.

S naleštěným autem začal jezdit bahnem a dělat smyky ve štěrku. Když se vrátil zpátky do garáže auto umyl a obalil ho folií, do které pustil vzduch. Následně začal na auto házet všemožné předměty, jako například žebřík, berle a nářadí. Folie však všechny nárazy ztlumila.

Není to poprvé, co se Detwiler pustil do ničení aut. V jednom z videí například koupil požární auto a zapálil mu zadní část. S hořícím autem a puštěnou sirénou se poté rozjel po silnici. Auto poté pustil z kopce a následně narazilo do stromu. Aby toho nebylo málo, jeden z jeho kamarádů k němu přijel bagrem a převrátil ho. Auto se chvíli kutálelo z kopce, až se v otřesném stavu zastavilo.

Detwiler ovšem neničí pouze auta. Koupil si třeba boty značky Nike za 35 tisíc dolarů a označil je jako pracovní. Boty se následně pokusil zapálit, rozřezat motorovou pilou a také je nechal sevřít do pasti na zvířata. Poté se s nimi vydal na své oblíbené staveniště, kde se nechal zalít blátem. Boty také nechal přejet bagrem a válcem. Ve své garáži na ně nalil inkoust a hned poté olej do auta a chvíli se v nich klouzal. Video má do teď 3,6 milionů zhlédnutí.

Obsah, který Detwiler vytváří, by spousta lidí označila jako nesmyslné plýtvání peněz. Jeho fanoušci si ho však velmi vychvalují. Podle některých je Detwiler ideálním úkazem toho, že ne všichni lpí na materiálních věcech. Také ho velmi podporují v dalších šílených nápadech, které by mohl udělat.

On ví jak si užívat život. Koupí si Ferrari a jde dělat smyky na bahnité cesty a je mu to úplně jedno, zatímco ostatní by se s Ferrari báli jet na parkovišti u McDonaldu zvýšenou rychlostí,“ napsal jeden ze sledujících pod video. Najdou se však i tací, kteří jeho kontroverzní tvorbu kritizují. „Místo toho, aby při tak velkém počtu sledujících předával něco hodnotného, proháníš se v autě za šílené prachy blátem. Sakra. Přijde mi, že někteří youtubeři už úplně ztratili soudnost,“ kritizoval Detwilera jeden z uživatelů. Jenže čísla, která youtuber má na svých šílených videích, dokazují to, že je o obsah tohoto typu velký zájem.