Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Tanner Cook byl postřelen do břicha | foto: instagram.com

Youtuber byl postřelen kvůli pranku a skončil v nemocnici. Lidé píšou, že si to zasloužil

Youtubera Tannera Cooka postřelil muž, který se stal objetí jeho pranku. Youtuber skončil v nemocnici a přišel o žlučník. Střelec byl převezen do vazby a čeká na verdikt soudu. Otci postřeleného youtubera chodí nenávistné komentáře o tom, že si to jeho syn zasloužil. Youtuber však bude točit videa dál.
  11:00

Americký youtuber Tanner Cook byl postřelen, když natáčel žertovné video, takzvaný „prank“. Chtěl si udělat legraci z jednoho muže a video poté nahrát na YouTube kanál „Classified Goons“, kde Cooka a jeho přátele sleduje přes 43 tisíc lidí. K incidentu došlo v obchodním centru ve městě Dulles v americké Virginii.

Obětí žertu jednadvacetiletého youtubera se měl stát Alan W. Colie, kterému se ale Cookovo chování nelíbilo a tak vytáhl zbraň a střelil youtubera do břicha. Rána z pistole vyvolala v obchodním domě paniku a přivolaná policie našla později Cooka venku s prostřeleným břichem. Cook byl okamžitě převezen do nemocnice a obchodní dům byl po celý zbytek dne uzavřený.

Zatím není známo, čím youtuber Colieho přinutil ke střelbě. Jeho kamarádi mají však celou situaci zdokumentovanou a všechny záznamy předali policii jako důkazní materiály. Poté co byl Cookův zdravotní stav stabilizovaný, nechal se slyšet, že se jednalo pouze o klasický žert, na který jsou sledující jeho YouTube kanálu běžně zvyklí. Colie však prý nijak nereagoval, rovnou na něj vytáhl pistoli a střelil ho do břicha. Střelec byl zadržen policií a převezen do vazby, kde bude až do doby, než začne soudní jednání. Minimální trest pro něj prý může být velmi tučná pokuta.

K incidentu se také vyjádřil Cookův rozzlobený otec, který nemá absolutně žádné pochopení pro Colieho reakci. „To, co se stalo, bylo v důsledku toho, že se urazil a proto se rozhodl postřelit mého syna kvůli tomu, že ho urazil. Myslím, že je tu mnohem víc případů, kdy se lidi cítili být uraženi, ať už právem nebo neprávem, až se to vymklo kontrole,“ sdělil youtuberův otec v rozhovoru pro Insider. „I když se ten chlap pokusil zabít mého syna, odpouštím mu. Neurážím se, protože sloužím Bohu, Ježíši a on mě učí jak mám žít,“ dodal Cookův otec.

“We go to school they try to tell us what we can’t be, profit with a billion dollar mind like i’m Jay Z”

29. prosince 2022 v 19:43, příspěvek archivován: 6. dubna 2023 v 17:39

Navzdory tomu, že mladý youtuber málem přišel o život, jeho otec sdělil, že dostává velké množství zpráv od různých lidí, kteří píšou, že si to jeho syn zasloužil. Lidé mu prý posílají odporné zprávy, ze kterých je mu kolikrát zle. „Váš syn si to postřelení zasloužil, protože na veřejnosti obtěžoval a napadal ostatní. Váš syn není oběť. Tak dlouho s*al ostatní, až narazil. Vypadá to jako sebeobrana a dostal, co si zasloužil. Příště už nemusí mít takové štěstí. Takových jsou venku miliony, nezahrávejte si s námi,“ stojí ve zprávách, které chodí otci youtubera.

I přes velké množství negativních komentářů otec Tannera Cooka prosí rodinu a přátele, aby se pomodlili za jeho syna, který se nyní zotavuje v nemocnici. Cook byl navíc nucen kvůli střelnému zranění podstoupit operaci, při které mu byl odstraněn poškozený žlučník. V důsledku toho bude muset mladý youtuber v budoucnu omezit výběr své stravy a co nejméně jíst smažená a tučná jídla.

New video tuesday gonna be a banger #reels #comedy

4. února 2023 v 20:40, příspěvek archivován: 6. dubna 2023 v 17:40

Cook se však nechal slyšet, že i přes incident, který se stal při natáčení jednoho z jeho žertů, nehodlá ukončit svou youtuberskou kariéru. Videa, která kanál Classified Goons vydává, jsou totiž velmi oblíbená. Díky incidentu který se stal, se navíc na kanál soustředila pozornost lidí, kteří o něm dřív vůbec nevěděli a začali ho sledovat. Mezitím, co se Cook zotavuje z vážného zranění v nemocnici, Alan W. Colie, který youtubera postřelil, čelí závažným obviněním. Jednatřicetiletý muž byl totiž obviněn z těžkého ublížení na zdraví, spáchání trestného činu střelbou a také použitím zbraně na veřejnosti. Vzhledem k obviněním se klidně může stát, že soud pošle Colieho na nějaký čas do vězení.