Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Mají v plánu na raftu uplout 3000 kilometrů | foto: Tikok.comAntiyoutuber.cz

Plují přes pět řek, 3000 kilometrů na raftu do Černého moře. Celou cestu z Blanska dokumentují na TikToku

Musel prodat svou farmu, a tak se rozhodl, že se společně s kamarádem vydá na dlouhou cestu, aby si pročistil hlavu. Zdeněk Slouka 1. června vyplul na raftu na 3000 kilometrů dlouhou cestu až do Černého moře. Své zážitky dokumentuje na TikToku.
  15:59

Pro neobvyklou cestu se rozhodl tiktoker Zdeněk Slouka se svým kamarádem Kurtem. Ti 1. června nasedli v Blansku na raft a vydali se na tři tisíce kilometrů dlouhou cestu až do Černého moře. Plout mají přes pět řek a až deset států. Celou svoji cestu převážně streamují na TikToku a dokumentují ji skrze videa na platformě. I přes to, že jsou na cestě jen pár dní, už zažili i poměrně ostrou hádku a proděravění člunu. Nicméně se nevzdávají a ve své cestě nadále pokračují.

@zdenek_slouka1986 kdo by měl zájem o svoji reklamu na našem raftu, má čas do 28.5.2024. Pač 1.6.2024 to vše vypukne a my z Blanska v 10:00 vyplouváme na raftu do Černého moře, po 5 řekách, 10 státech a 3000 km dlouhé plavbě. Každý den stream na TikToku, videa a reporty na YouTube, Facebook a Instagramu z naší šílené plavby a jednou týdněv deníku. No a kdo ví, které média ta plavba zaujme dál. Takže nás sleduj bude to jízda. #zdendaakurt #cernemore #plujibomby #zdenekslouka #slouka #legenda #raft #pluji #zdendaakurtnaraftu #plavoubomby #farmauslouku #zemedestvijezivot #3000kmnaraftu #cilcernemore #pijubomby #stream #sdileni #podpora #zapar ♬ původní zvuk - Zdenek_Slouka

Osmatřicetiletý Slouka provozoval od roku 2013 vlastní farmu. Tu byl však prý z neznámých důvodů nucen prodat. Taková životní změna nebyla rozhodně jednoduchá a potřeboval si pročistit hlavu. Napadlo ho tak, že to nejlépe půjde udělat na dlouhé pouti se svým kamarádem. „Pojedeme přes pět řek, což je Svitava, Svratka, Dyje, Morava a Dunaj. Pojedeme přes deset států,“ říká Slouka v prvním videu, ve kterém své sledující informoval o jejich cestě. Společně s kamarádem Kurtem se tak začali pořádně připravovat na tuto bezpochyby náročnou a dlouhou cestu.

Založili si i účet na stránce startovac.cz, kde se snaží vybrat dvě stě tisíc korun. To se jim však zatím moc nedaří, momentálně vybrali jen tři tisíce osm set korun. Přípravy byly dlouhé, jistě náročné a někdy i vtipné. Už z toho jak například nemotorný se jeho kamarád z přípravných videí zdál, měli fanoušci za to, že jejich cesta bude pořádně zábavná. „Cestu podstupuji z důvodu, že chci odplavit veškeré zlé věci, co mě potkaly. Srovnat si myšlenky a promyslet si, co dál v životě a jakou cestou se teď vydat,“ uvádí Slouka na webu důvod, proč se rozhodl vydat na tuto cestu.

@zdenek_slouka1986 No to ne... No jestli se sním dostanu do toho Černého moře, tak už z každým. 1.6.2024 vyplouváme z Blanska do Černého moře na raftu, tak nás sledujte bude to velký... #zdendaakurt #plavoubomby #raft #legenda #blansko #streamzplavby #cernemore #farmausloukuend #zemedestvijezivot #farmauslouku #zdendaakurtnaraftu #cestakmori #prostepluji #LIVEhighlights #TikTokLIVE #LIVE ♬ původní zvuk - Zdenek_Slouka

1. června tak nasedli na raft a vydali se po proudu řeky Svitava. Už první den nebyl zrovna nejlehčí. Vše se zdálo, že jde podle plánu, než narazili na Babice. „Trochu jsme to rozpárali. Máme díru na člunu jako prase,“ vysvětluje Slouka, že hned první den se jim povedlo v člunu udělat díru. Ačkoliv to jistě nebyl příjemný zážitek, dokázali se s tím vypořádat, díru zalepili a druhý den se vrátili zpět na cestu. Jsou to tři dny a mají za sebou už prý zhruba čtyřicet kilometrů. Neobešli se však i bez ostřejší hádky, kdy na sebe v jeden kritičtější moment na řece sprostě pokřikovali.

Slouka se svěřil, jak je strašně překvapený z pozitivních reakcí fanoušků. Lidé za nimi chodí například i na místa, kde přespávají a nechávají jim tam jídlo, či čepovaná piva. „Donesli nám včera KFC, McDonald, piva, slivovici jsme dostali, gin. Dneska ráno nám borec dovezl snídani,“ říká Slouka ve svém videu. Pomoci fanoušků si moc cení. Ti jim také pomáhají, kde v noci přespat. S sebou mají dva malé stany, které si staví například jen na trávu vedle cesty.

@zdenek_slouka1986 Radare moc děkujeme to bylo překvápko jako p.... Lidi jste úžasní a neskutečný moc vám děkujeme úplně za vše. #zdendaakurt #snidane #uzasne #dar #podpora #zdendaakurtplujoukmori #zdendaakurtnaraftu #plavoubomby #pijubomby #cilcernemore #3000kmnaraftu #3000km #slouka #zdenekslouka #rajecjestrebi ♬ původní zvuk - Zdenek_Slouka

I když se jim nepovedlo vybrat dvě stě tisíc, na cestu se beztak vydali. Slouka jejich plavbu označuje za velice punkovou. „Chceme to hlavně dokázat tady s tímto člunem za pár kaček. S vybavením za sta tisíce to zvládne úplně každý, co si budeme. Takovou punk akci zvládne prostě jenom Slouka,“ říká v jednom z nejnovějších videí. Kdy by se měli do cíle dostat, netuší. I kdyby jim to mělo trvat až třeba do vánoc, jsou na to prý připravení. „Já mám zimní bundu,“ řekl Kurt na posledním streamu.