Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Zlatý retrívr Tucker vydělává miliony korun | foto: instagram.com

Zlatý retrívr se stal influencerem a své majitelce vydělává miliony. Ta dříve dělala uklízečku

Pozoruhodný příběh zlatého retrívra Tuckera, který za pouhých pět let udělal ze své majitelky milionářku. Courtney Budzyn přitom dříve pracovala jako uklízečka. Kvůli zájmu o jejího psa od sledujících na sítích však skončila a začala se naplno věnovat influencerství za podpory svého manžela. Tucker vydělá milion dolarů ročně.
  16:00

Na sociálních sítích už není neobvyklé, když se objeví nový účet, který ukazuje život domácího mazlíčka. Některá zvířata si ale lidé natolik oblíbili, že jejich účty, které spravují majitelé zvířat, dosahují i milionů sledujících. Podobně je tomu i v případě instagramového účtu, který světu představuje zlatého retrívra Tuckera. Instagramový účet, který spravuje Tuckerova majitelka Courtney Budzyn, sleduje už 3,4 milionu uživatelů a co víc, Budzyn si díky Tuckerovi vydělává neuvěřitelné peníze.

Všechno to začalo v roce 2018 kdy se Budzyn rozhodla založit svému tehdy dvouměsíčnímu štěňátku instagramový profil. Tehdy s Tuckerem natočila první video, které se po zveřejnění stalo virálním. Budzyn, která se v tu dobu živila jako uklízečka, neměla ani tušení, že si díky Tuckerovi bude později vydělávat miliony korun. První video, ve kterém si Tucker hrál s kostkou ledu, přilákalo pozornost obrovského počtu lidí. Když bylo Tuckerovi šest měsíců, jeho instagramový profil sledovalo už 60 tisíc lidí a každým dnem přibývali další. S přibývajícím počtem sledujících se také začaly objevovat nabídky na různé spolupráce. Retrívr Tucker je totiž pro všechny roztomilý pes a zároveň také dobrý prostředek k propagování všemožných výrobků.

Kvůli rostoucímu zájmu o Tuckera se Budzyn rozhodla skončit jako uklízečka a naplno se věnovat Tuckerovi, ze kterého se postupně stával zvířecí influencer. Později se k Buzyn přidal také její manžel, který dříve pracoval jako stavební inženýr. Kvůli obrovskému potenciálu, který viděl v práci s Tuckerem na sociálních sítích, se i on rozhodl ukončit svou inženýrskou kariéru a podporovat manželku ve tvorbě všemožného obsahu. Retrívr tak začal zkoušet plnit různé výzvy, objevoval se ve spoustě vtipných videí a nebo za pomoci své majitelky Budzyn propagoval různé výrobky nebo stránky na sociálních sítích. Budzyn si později nastavila vlastní ceník, aby zájemci věděli, kolik budou platit za různou propagaci.

Například za propagaci prostřednictvím instagramových příběhů si Budzyn účtuje 20 tisíc dolarů, což je v přepočtu zhruba 440 tisíc korun. Na YouTube, kde Tuckerův účet sleduje 5,13 milionů lidí, je propagace až třikrát větší. Peníze si ovšem rodina vydělává také díky sponzorům a jejich štědrým darům. Budzyn se svěřila s tím, že si díky svému psovi dokáže vydělat klidně milion dolarů ročně a to navíc samozřejmě spoustu nevhodných spoluprací odmítá. Tucker je sice zdroj tohoto bohatství, ale Budzyn ho miluje pořád stejně. Ve všech příspěvcích je také vidět, že Tucker se má opravdu dobře a svou lásku k majitelům moc rád projevuje.

Tucker má už dokonce i svého vlastního potomka. Retrívr Todd se narodil v roce 2021 a jak se dalo čekat, okamžitě byl zapojen do rodinného byznysu. Todda sleduje na Instagramu 470 tisíc lidí, ale díky jeho otci mu budou čísla určitě stoupat. Největší počet sledujících má ale Tucker na TikToku, kde ho sleduje přes 11 milionů lidí. Díky jeho slávě se také prosadila jeho majitelka, kterou sleduje přes půl milionu lidí. I ona sama se tak stala influencerkou a může díky tomu vydělávat peníze na sociálních sítích.