Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Tajemný profil na TikToku | foto: instagram.com

Další Kazmovina? Na TikToku se objevil účet, který tvrdí, že 2. prosince nastane velká změna

Mnoho lidí zaujal nový profil na TikToku, kde jeho autor všechny připravuje na velkou změnu. K té má prý dojít 2. prosince a má změnit chápaní našeho světa. Autor také diskutuje s lidmi, kteří komentují videa, nic jim ale zatím neprozradil a ani jim nenapověděl. Podle spousty lidí je autorem záhadného profilu bavič Kazma.
  17:05

Na TikToku se objevil záhadný účet, který na sebe okamžitě upoutal velkou pozornost. Pozoruhodně se totiž podobá stylu, který před časem zvolil youtuber Karel Kovář. Ve videích figuruje postava s maskou na čele, která tvrdí, že se mnoho věci již brzy změní. K velké změně má prý dojít 2. prosince a lidé si lámou hlavu nad tím, co bude výsledkem tohoto podivného projektu. Někteří lidé jsou toho názoru, že autorem videí je bavič Kamil Bartošek alias Kazma. Z videí jsou ale někteří opravdu vystrašení a nemohou se dočkat, až zjistí, co je cílem záhadného profilu.

@2.12.20233 2prosince.cz neni jenom datum #prichazi #budpripraveny #datum #kalendar ♬ Scary music horror mystery(1040775) - parts di manta

Tajemný profil nese název podle data, kdy se má údajně všechno změnit, tedy 2.12.2023. V jednom z videí, která se na záhadném profilu objevila, je postava s maskou na obličeji a upraveným hlasem mluví k divákům. „Připrav se na to, co přichází. Datum 2. prosince není jenom datum, není to jen další den v kalendáři, je to klíčový okamžik pro každého člověka. Okamžik, který se zapíše do dějin. Okamžik, který si každý člověk zapamatuje. Proto buď pozorný, buď připraven. Sleduj, co se v tento den stane, protože všechno se změní 2. prosince,“ říká tajemná postava ve videu.

Lidé, kteří video viděli, si okamžitě začali lámat hlavu nad tím, co je účelem tohoto účtu. V jiném videu totiž tajemná postava tvrdí, že vše, co jsme si mysleli a znali o našem světě, se prý navždy změní. Má se jednat o odhalení, které od základů změní naše životy a nic už prý nebude jako dřív. Někteří jsou z takových videí velmi vystrašení, protože naprosto netuší, co se bude dít a kdo za videy stojí. Mnoho lidí se dožaduje okamžité odpovědi, ale té se samozřejmě zatím nikdo nedočkal. Množí se proto různé teorie, co se 2. prosince stane, ale nejvíce převládá názor, že za celým projektem stojí bavič Kamil Bartošek, který si v záhadném stylu videí libuje.

„Buď si někdo jen honí čísla na způsob Kazmy a nebo je vše spojené ještě s monumentem, Kazmovým filmem a tím, co vydělal. Kazma a jeho pokračování? Za tímhle určitě stojí Kazma. Kazmo, prosím, už dost,“ reagují na videa uživatelé na TikToku. Autor profilu ale rád komunikuje s lidmi, kteří se pod videy dohadují o tom, co se bude dít. Sice jim nikdy neprozradil, o co skutečně jde, ale neustále tvrdí, že jsou jejich názory velmi zajímavé. V jednom videu se také objevily záběry z ulic, kde je slogan „Všechno se změní“ všem lidem na očích. Je nalepený na různých informačních tabulích nebo třeba na bilboardech u silnic. Autor profilu také neustále odkazuje na webovou stránku 2.prosince.cz, kde se mají lidé dozvědět více informací.

Na stránce je spuštěný odpočet a odkaz na video na YouTube. To ale trvá pouhých 39 sekund a lidé z něj nejsou o moc moudřejší. „Nezáleží na tom, jaký máš pohled na svět, kde bydlíš, kde pracuješ a jaké máš plány. Ať už jsi manažer, dělník, politik nebo popelář, tohle se týká úplně každého. Proto buď pozorný, protože všechno se změní 2. prosince,“ říká neznámý hlas ve videu. Video je udělané ve stylu filmu Matrix, kdy přes obrazovku běží spousta čísel a písmen, která vytváří postavu. Nic víc se ale o tajemném profilu a webové stránce neví. I když většina lidí zastává názor, že autorem musí být Bartošek, podle některých tohle zkrátka není jeho styl a bude se proto dít něco úplně jiného.

Podobný styl videí vždy dokáže přitáhnout obrovskou pozornost lidí. Video na YouTube, na které odkazuje webová stránka, přitom nemá ani 100 zhlédnutí. Na TikToku mají ale některá videa desítky tisíc zhlédnutí a mnoho komentářů. Někteří lidé dokonce přemýšlí nad tím, co se stalo 2. prosince a zda to nebude mít nějakou spojitost s tímto projektem. Jiní se zase nechali slyšet, že už je podobné záhady nudí a nebudou proto sledovat, co z tohoto projektu vznikne. Spousta lidí totiž byla zklamaná, když před časem pozorně sledovala dění projektu Já jsem Dana, který se podle mnohých nakonec ani trochu nepovedl. Uvidíme tedy, zda autor tohoto projektu opravdu dokáže lidi nadchnout a představí jim něco, co tu ještě nikdy předtím nebylo.

Témata: Kazma