Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Ruby z kanálu 8 Passengers | foto: instagram.com/moms_of_truth

Radila s výchovou, teď čelí obvinění z týrání dětí. Sousedé se báli, že mohou být mrtvé

Matka z kanálu 8 Passengers Ruby Franke byla minulý týden zatčena a čelí obvinění z týrání dětí. Policie ohledně případu mlčí, začínají se však ozývat sousedé. Prý se snažili o její zatčení roky, jeden z nich si oddechl, že z domu nevynesli pytel na mrtvoly. O děti se teď chce starat otec rodiny.
  9:05

Minulý týden se začaly objevovat informace o zatčení Ruby Franke, mormonské matky z YouTube kanálu 8 Passengers. Roky natáčela společně s manželem videa o svých dětech a výchově. Jejich výchova však byla podle mnohých sledujících přinejmenším zvláštní. Nedávali dětem najíst, zabavovali jim postele, když prý zlobili nebo je třeba syna poslali na převýchovu do divočiny. Teď Ruby čelí obvinění z týrání dětí.

Shari, dcera Kevina a Ruby, nedávno na Instagramu sdílela příspěvek, ve kterém policie zatýká její matku, který doplnila slovem „konečně“. Předcházela tomu událost, kdy z domu, ve kterém měla bydlet Ruby, uteklo dítě k sousedům a prosilo o vodu a jídlo. Následně sousedka zavolala policii a Ruby společně s její kamarádkou Jodi Hildebrandt zatkla. Dítě totiž bylo podvyživené, mělo na nohách lepicí pásku a na těle rány. V domě později našli ještě jedno dítě v podobném stavu a další dvě byly předány do rukou Odboru péče o děti a rodinu.

Bližší informace však byly nejasné a policie se rozhodla případ blíže nekomentovat, protože jsou děti nezletilé. Místo toho se však začali ozývat sousedé. Podle webu NBC News se někteří z nich snažili roky, aby policie v domě Ruby a Kevina zasáhla. „Volala jsem policii už loni. Nic se ale nestalo. Jsem fakt naštvaná, nebyla jsem totiž jediná,“ popisuje. Později dodává, že jí mrzí stav, do kterého celá situace musela dojít, aby si stavu dětí někdo všiml.

Jiný soused tvrdil, že si všichni oddechli, když děti vyvedla policie ven. „Mysleli jsme si totiž, že ponesou ven pytle na mrtvoly,“ svěřil se. Jiný zase tvrdil, že viděl jednu z dcer chodit samotnou po ulici v době, kdy měla být ve škole. Prý si neměla s kým hrát.

Na zatčení Ruby reagovala také její rodina. Prý se poslední tři roky snažili, aby někdo zakročil, nikdy však pokusy nebyly úspěšné. K zatčení Franke i Hildebrandt prý jednoduše muselo dojít. V současné době je pro ně priorita, aby byly děti v pořádku.

O to, aby děti byly v bezpečí, se však snaží i Kevin Franke, jejich otec. V současné době se je údajně snaží všechny dostat do své péče. Pár s Ruby netvoří už více než rok, kdy ho údajně vyhodila z domu. Podle dostupných informací bydlí s nejstarším synem Chadem, který se od rodiny odstěhoval jako první a kterého před několika lety poslali rodiče na převýchovu do divočiny. I přes to, že s Ruby už rok nežije, ho mnozí kritizují. O jejím chování věděl roky, dlouhou dobu se na přinejmenším diskutabilní výchově podílel a nikdy nic neudělal. Někteří zároveň spekulují, že má na jejich rozchodu podíl i Hildebrandt, za poslední rok se totiž situace rapidně zhoršila.

Shari nedávno na Instagramu také zveřejnila příspěvek, ve kterém prosí, aby jí sledující poslali jakýkoli materiál, který dokazuje, že Ruby děti opravdu týrala. V minulosti totiž všechna videa na kanále 8 Passengers smazala a pro Shari není jednoduché se k nim dostat. Byl vytvořen sdílený dokument, do kterého sledující přidávají různá videa, která mají stále uložená.

Mnozí si zároveň brzy všimli, že kanál 8 Passengers na YouTube v současnosti nemohou najít. Kanál ConneXions, na kterém Franke a Hildebrandt radily s výchovou a mentálním zdravím také zmizel. Není to tím, že by ho smazala jedna z nich, smazal ho sám YouTube. Obě ženy jsou také na platformě zablokované a nový kanál založit nemohou.