Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Ruby z kanálu 8 Passengers | foto: instagram.com/moms_of_truth

Mormonská matka radila na YouTube s výchovou. Teď ji zatkla policie, čelí obvinění z týrání dětí

Mormonští rodiče, kteří zároveň celý život dokumentovali na YouTube, dětem nedávali najíst a zabavovali jim postele. Teď matku rodiny zatkla policie a čelí obvinění z týrání dětí. Jedno z nich totiž uteklo oknem k sousedům, aby dostalo najíst a napít. Mělo na rukou a nohou lepicí pásku.
  13:09,  aktualizováno  2. září 8:45

Na YouTube natáčí videa mnoho rodičů a jejich obsah je mimořádně oblíbený. Sdílejí rady na výchovu, recepty nebo jen zážitky z rodinného života. Sice je tvorba rodičů mnohdy neškodná, někteří se rozhodli zajít příliš daleko. Tvůrkyně rodinného kanálu 8 Passengers byla totiž nedávno zatčena.

Mormonští rodiče Kevin a Ruby Frankeovi natáčeli na kanál 8 Passengers bezmála osm let. Jejich videa však vzbudila nespočet debat. Nedávali dětem najíst, zabavovali jim postele a posílali je na převýchovu do divočiny. Postupem času však děti začaly dospívat a od rodičů se odvracet. Jejich dcera Shari na jaře začala o znepokojujících zážitcích z dospívání veřejně mluvit a od rodičů se odstěhovala. Učení rodičů bylo prý příliš extrémní.

Ruby se už tou dobou věnovala společně s kamarádkou Jodi Hildebrandt tvorbě na kanál ConneXions, kde spolu radily s výchovou a povídaly o mentálním zdraví. Obsah byl silně zaměřen i na víru v Boha.

Teď se objevily informace, že Ruby byla o půl desáté večer 30. srpna v Utahu zatčena v domě, ve kterém žila její kamarádka Hildebrandt. Ve stejný čas byla zatčena i ona. Podle dostupných informací jedno z dětí vylezlo ven oknem a uteklo k sousedům, aby požádalo o pomoc. Řeklo si o jídlo a vodu. Sousedé si však všimli, že má na rukou a nohou lepicí pásku a tak zavolali policii.

Dítě bylo převezeno do nemocnice a tamní lékaři zjistili, že má na sobě mnoho podlitin a je podvyživené. Následně v domě našli další dítě v podobném stavu, které je v současné době také v nemocnici. V domě také policisté našli důkazy, které odpovídají konzistentnímu ubližování dětem. V domě byli nalezeny čtyři a byly převzaty do péče Odboru péče o děti a rodinu.

Shari, dcera Ruby, která se v minulosti od rodiny odstěhovala, na Instagramu zveřejnila fotku, na které policisté matku zatýkají. Doplnila ji jen popisem se slovem „konečně“. O několik hodin přidala další příspěvek, ve kterém píše, že pro ni i pro její rodinu to byl velký den. „Jsme rádi, že konečně vyhrává spravedlnost. Policii jsme se o tom všem snažili říct roky. Jsme moc rádi, že se konečně rozhodli něco dělat,“ píše. Dodává, že jsou děti v pořádku a všichni by měli respektovat jejich soukromí.

Obě ženy v současnosti čelí obviněním z týrání děti. V Utahu ho zákon definuje jako hladovění, zlomeniny kostí, zranění hlavy způsobené bitím a dušení. Každé hrozí až patnáct let vězení a pokuta deset tisíc dolarů.

Objevily se také informace, že hasiči u stejného domu zasahovali téměř dvě hodiny krátce po půl čtvrté odpoledne ten stejný den. V současnosti není jasné, zda spolu oba incidenty souvisejí.

Krátce po zveřejnění obou informací začali uživatelé na sociálních sítích hledat důkazy, které by měly obě ženy z hrůzných činů usvědčit. Pro mnoho z nich je to však přinejmenším obtížné. Ruby totiž všechna videa z kanálu 8 Passengers nedávno skryla.