Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Adam Kajumi | foto: instagram.com/adamkajumi

Kajumi veřejně podporuje LGBTQ+ komunitu. I o mně si dříve mnozí mysleli, že jsem gay, tvrdí

Adam Kajumi na TikToku zveřejnil video, ve kterém popisuje zkratky spojené s LGBTQ+ komunitou. Okamžitě se pod ním začaly množit negativní komentáře. On si však myslí, že je správné se veřejně postavit za něco, co sám podporuje. Mimo jiné se svěřil, že i o jeho orientaci mnozí dříve spekulovali.
  16:07

Festival Prague Pride už skončil, i přesto uživateli na sociálních sítí témata spojená s LGBTQ+ komunitou rezonují. Někteří stále totiž příliš pochopení, například pro jinou než heterosexuální orientaci, nemají. Někteří influenceři na sítích však členům komunity vyjadřují podporu, patří mezi ně i Adam Kajumi.

Kajumi na TikToku zveřejnil video, ve kterém vysvětluje některé pojmy a zkratky, které se pojí s LGBTQ+ komunitou. Popisuje, co to znamená, když se někdo identifikuje jako pansexuál, queer, intergender nebo třeba drag queen. On se hlásí k tomu, že je takzvaný ally, tedy někdo, kdo sice není členem komunity, ale podporuje ji. Video jen doplnil označením #pride.

Ač ve videu nic kontroverzního neříká, okamžitě se pod ním začaly objevovat negativní komentáře. „Ten svět se opravdu zbláznil,“ píše jeden z komentujících. „Kdy tohle skončí,“ ptá se jiný. Někteří také zesměšňují jinou než heterosexuální orientaci a nebo LGBTQ+ komunitu urážejí. „Já se identifikuju jako helikoptéra,“ píše jeden z nich.

@adamkajumi #onthisday #pride ♬ original sound - Adam Kajumi 🇨🇿

Podobné komentáře jsou ale důvodem, proč Kajumi video zveřejnil. „Každý den slýchám, že nikdo už neřeší orientaci jiných, to ale není evidentně pravda. Postavil jsem se veřejně za něco, co si myslím, že je správné,“ vysvětluje pro redakci Antiyoutuber.cz. Dodává, že celou komunitu podporuje a myslí si, že by měla být vnímaná pozitivněji.

Kajumi si zároveň uvědomuje, že je situace s přijetím jiným orientací a pohlaví je v Praze mnohem příznivější než jinde. Neumí si prý představit, jak se musí cítit někdo, kdo má jinou než heterosexuální orientaci v menším městě. Myslí si, že mimo hlavní město jsou předsudky mnohem horší. „Myslíme si, že to nikdo neřeší, ale to je jen sexuální bublinou, ve které žijeme,“ dodává.

Nutno dodat, že o orientaci Kajumiho se dlouho spekulovalo, což si uvědomuje i on. „O mně si lidé dlouho mysleli, někteří možná ještě myslí, že jsem gay. Proto jsem mohl na vlastní kůži pocítit, jak se členové LGBTQ+ komunity mohou cítit, což je také jedním z důvodů, proč jsem to video natočil,“ popisuje. Jednoduše je podle něj správné sdílet podobné příspěvky aby komunitu podpořil, i protože má na sociálních sítích vysoký dosah a jeho obsah se dostane ke spoustě uživatelům.

Témata: Adam Kajumi